To εργαλείο Channels της εφαρμογής WhatsApp παρουσίασε την Πέμπτη η Meta Platforms, το οποίο επιτρέπει Broadcasting Information από έναν σε πολλούς αποδέκτες. Με τη λειτουργία αυτή, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν τα άτομα από τα οποία θέλουν να λαμβάνουν ενημερωτικό υλικό και αξιοποιώντας το θα μπορούν να λαμβάνουν εύκολα χρήσιμες ενημερώσεις.

Οι χρήστες του WhatsApp στην Κολομβία και τη Σιγκαπούρη θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν πρόσβαση στο Channels. Τους επόμενους μήνες, η Meta θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα του εργαλείου για χρήστες σε περισσότερες χώρες, ανέφερε.

Πώς θα λειτουργεί το Channels

Η εταιρεία σημείωσε ότι οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν περιεχόμενο σχετικά με τα χόμπι τους, τις αθλητικές ομάδες, τις ενημερώσεις από τοπικούς αξιωματούχους και άλλα αντίστοιχα θέματα.

Οι φωτογραφίες προφίλ και τα στοιχεία επικοινωνίας του διαχειριστή του καναλιού δεν θα είναι ορατά στους ακόλουθους. Ομοίως, οι ακόλουθοι δεν θα αποκαλύπτουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους.

Ανάμεσα στους συνεργάτες που θα συμβάλουν στο παγκόσμια λανσάρισμα του συγκεκριμένου εργαλείου περιλαμβάνονται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Σίτι.

Νέος ψηφιακός τόπος ασφαλούς  πληροφόρησης

Το WhatsApp έχει παρατηρήσει πως κυβερνήσεις, οργανισμοί μεταφορών, brands και άλλοι φορείς αναζητούν ένα νέο (και όχι στο Twitter) ψηφιακό μέρος για να μοιράζονται τις πιο σημαντικές πληροφορίες και ενημερώσεις τους, και βλέπει τα Channels ως εναλλακτική λύση.

Τα Channels είναι επίσης ένα εργαλείο δημιουργού σε κάποιο βαθμό, ένα μέρος για όσους έχουν κοινό για να «στείλουν κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, αυτοκόλλητα και δημοσκοπήσεις», σύμφωνα με ανάρτηση του ίδιου του WhatsApp. Η εταιρεία έχει σχέδια να δημιουργήσει επίσης υπηρεσίες πληρωμής και άλλες υπηρεσίες δημιουργίας εσόδων σε Channels. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν Channels αναζητώντας τα στο WhatsApp ή μέσω περιήγησης σε έναν νέο κατάλογο και να δουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις τους στην ενότητα Κατάσταση εφαρμογής.

Το WhatsApp σημειώνει ότι το απόρρητο είναι βασικό μέρος της εμπειρίας, γι’ αυτό και οι πληροφορίες των διαχειριστών Channels δεν κοινοποιούνται και η εφαρμογή αποθηκεύει μόνο 30 ημέρες από το ιστορικό ενός Channel.

Πάντως  τα Channels δεν είναι κρυπτογραφημένα εντελώς, αντιμετωπίζονται περισσότερο σαν τα μηνύματα στις επιχειρήσεις, τα οποία επίσης δεν είναι εντελώς ιδιωτικά. Αλλά το WhatsApp δηλώνει ότι σκέφτεται τρόπους κρυπτογράφησης ορισμένων καναλιών με την πάροδο του χρόνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία