
Γιορτή της Μουσικής. Ένας καθιερωμένος πλέον θεσμός που φωτίζει τα καλοκαίρια μας εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια. Μια ξεχωριστή βραδιά που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε καταξιωμένους καλλιτέχνες, να γνωρίσουμε νέους μουσικούς, να χαλαρώσουμε ακούγοντας μελωδίες που μας συγκίνησαν ή να λικνιστούμε στον ρυθμό χορευτικών κομματιών που αγαπήσαμε.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Καλοκαιρινές βραδιές πολιτισμού στον Κήπο
Ένα τρίωρο μαγευτικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου
Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 8:00 το βράδυ, ο Κήπος του Μεγάρου μας προσκαλεί σε ένα τρίωρο μαγευτικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου: η ιταλική όπερα και η ναπολιτάνικη φωνητική παράδοση συναντούν θρυλικά κομμάτια των Βeatles και τζαζ διασκευές έργων του Johann Sebastian Bach [Μπαχ] αλλά και αυθεντινές συνθέσεις του Keith Jarrett [Κιθ Τζάρετ].
Πρωταγωνιστές του φετινού μουσικού ταξιδιού, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με σολίστ τη σοπράνο Δέσποινα Σκαρλάτου και μαέστρο τον Γιάννη Πουλάκη, η Χορωδία της ΕΡΤ (μουσική διδασκαλία: Μιχάλης Παπαπέτρου) και το τζαζ τρίο του Τάσσου Πάππα.
Το πρόγραμμα
Kρατική Ορχήστρα Αθηνών | 20:00
Δέσποινα Σκαρλάτου | υψίφωνος
Γιάννης Πουλάκης | μουσική διεύθυνση
Με ένα πρόγραμμα με διάσημες ναπολιτάνικες καντσονέτες και οπερατικές εισαγωγές συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στη φετινή Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου.
Η σοπράνο Δέσποινα Σκαρλάτου παρουσιάζει τραγούδια του ιταλικού Νότου που ερμηνεύτηκαν από σπουδαίους λυρικούς τραγουδιστές στο παρελθόν, γνώρισαν πάμπολλες διασκευές από καλλιτέχνες της ροκ αλλά και της ποπ και αγκαλιάστηκαν από πολλές γενιές ακροατών ανά την υφήλιο. Η ΚΟΑ έχει επίσης συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της δύο απολαυστικά ορχηστρικά κομμάτια: τις εισαγωγές από τον «Κουρέα της Σεβίλλης» και τον «Γουλιέλμο Τέλλο» του Gioachino Rossini [Τζοακίνο Ροσσίνι]. Στη διεύθυνση ορχήστρας, ο Γιάννης Πουλάκης.
Χορωδία ΕΡΤ | 21:00
Μιχάλης Παπαπέτρου | μουσική διδασκαλία
Το κλίμα αλλάζει στην εορταστική συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ, η οποία επέλεξε διασκευές τραγουδιών των Beatles και του John Lennon [Τζων Λέννον] που σημάδεψαν την ιστορία της ροκ και εξακολουθούν να μιλούν στις καρδιές ανθρώπων κάθε ηλικίας: «Let It Be», «Yesterday», «Penny Lane», «Yellow Submarine»… Τη μουσική διδασκαλία έχει αναλάβει ο Μιχάλης Παπαπέτρου. Τις διασκευές για χορωδιακό σύνολο υπογράφουν οι Roger Emerson [Ρότζερ Έμερσον] και Ed Lojeski [Εντ Λοτζέσκι].

Τζαζ τρίο του Τάσσου Πάππα | 22:00
Η βραδιά κλείνει με το τζαζ τρίο του Τάσσου Πάππα που θα ερμηνεύσει κομμάτια για σόλο πιάνο αλλά και για τρίο. Δημιουργίες κορυφαίων σύγχρονων μουσικών, όπως του Keith Jarrett [Κηθ Τζάρρετ] και του Fazil Say [Φάζιλ Σάυ], συνδυάζονται με διασκευές συνθέσεων του Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ] και του Claude Bolling [Κλωντ Μπολλίνγκ]. Λαμβάνουν μέρος οι μουσικοί: Τάσσος Πάππας (πιάνο), Τάκης Καπογιάννης (κοντραμπάσο) και Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα).
Πληροφορίες
210 72 82 333
http://www.megaron.gr
https://www.facebook.com/megaron.gr
https://www.instagram.com/megaron_athens/
https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall
https://twitter.com/MegaronAthens
Πηγή: in.gr


Latest News

Φεύγει ο επικεφαλής εμβολίων της FDA και οι μετοχές φαρμακοβιομηχανιών γίνονται... συντρίμμια
Ο Μαρκς επέβλεψε την έγκριση των εμβολίων κατά της COVID-19 ως επικεφαλής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA

Η «χρυσή» Euroleague - Από τον Ναν και τον Βεζένκοφ στα 2.600.000 του Σλούκα
Πόσοι Έλληνες βρίσκονται στη λιστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στη Euroleague

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν
O ηθοποιός Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν πέθανε σε ηλικία 90 ετών

Νταν Κιούριακ: Οι Καναδοί αισθάνονται ότι έχουν δεχτεί επίθεση
Δύο χρόνια ανάπτυξης θα κοστίσουν οι δασμοί που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στον Καναδά δηλώνει στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο συνεργάτης του CD Howe Institute

Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νέα Υόρκη – «Παίρνουμε ευρωπαϊκά και πρωταγωνιστούμε σε όλη την Ευρώπη» (pics+vid)
Ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού στη Νέα Υόρκη, βράβευσε τον ηγέτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αλλαγή ώρας: Γιατί γίνεται πάντα Κυριακή – Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μπροστά
Η αλλαγή ώρας μπορεί να αναστατώσει το σώμα μας, να προκαλέσει αϋπνίες, ημικρανίες και πονοκεφάλους

Το Χόλιγουντ «συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις» της νέας εποχής Τραμπ
Ο τυφώνας Τραμπ οδηγεί και σε αλλαγές στο Χόλιγουντ - Τι ζητούν τώρα οι εταιρείες από τους δημιουργούς

Τίμησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Σύνδεσμος φιλάθλων Ολυμπιακού Νέας Υόρκης
Κεντρικό πρόσωπο στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ο ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης

Τα σχέδια του ΝΒΑ για επέκταση στην Ευρώπη
Το NBA σχεδιάζει την δημιουργία νέου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Ευρώπη εκ του μηδενός

Μπαίνει ο… ήλιος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Η συμφωνία της UEFA με την SolarPower
Πώς θα «πρασινίσουν» τα γήπεδα - Στα θρανία οι ομάδες για σεμινάρια από τη SolarPower