
Την ημερίδα «La French Tech Athens» φιλοξένησε την Πέμπτη 8 Ιουνίου η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα. Περισσότερες από 100 γαλλικές και ελληνικές εταιρείες του κλάδου, καθώς και επενδυτές, συμμετείχαν στην εκδήλωση, την οποία εγκαινίασε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave, παρουσία του υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Θεόδωρου Πελαγίδη, και του προέδρου της French Tech Athens, κ. Guy Krief.
Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, ο Πρέσβης της Γαλλίας, κ. Patrick Maisonnave δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την δημιουργία του French Tech Athens. Θα επιτρέψει στις ελληνικές εταιρείες να ενταχθούν σε ένα διεθνές δίκτυο αριστείας, αλλά και να συναντήσουν Γάλλους εταίρους, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να αναπτύξουν δεσμούς. Το ανθρώπινο, πνευματικό και επιχειρηματικό δυναμικό είναι παρόν στον τεχνολογικό κλάδο στην Ελλάδα, ο οποίος είναι πολύ δυναμικός και οι Γάλλοι δικαίως επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν. Η γαλλο-ελληνική συνεργασία είναι ήδη υποδειγματική σε πολλούς άλλους τομείς, αλλά είμαι βέβαιος ότι η τεχνολογία θα αποτελέσει σύντομα ένα ακόμη σημαντικό πεδίο στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας».
Ο κ. Guy Krief, πρόεδρος της French Tech Athens, που εδρεύει στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, αναφέρθηκε στην ραγδαία ανάπτυξη των οικοσυστημάτων σε Γαλλία και Ελλάδα.
«Σήμερα, δέκα χρόνια μετά την ίδρυση του εν λόγω οικοσυστήματος, η French Tech αποτελεί την δεύτερη σε μέγεθος αγορά στην Ευρώπη ως προς την εξασφάλιση κεφαλαίων, ενώ 27 επιχειρήσεις χάρη στην υποστήριξη αυτή εισήχθησαν στο χρηματιστήριο. Στην Ελλάδα, με την εισροή κεφαλαίων άνω των 200 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων το 2017 άλλαξε όλο το τοπίο. Δημιουργήθηκαν έξι VC funds, τα οποία ήταν προσανατολισμένα στην υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο. Έκτοτε, τα εν λόγω VC funds έχουν υποστηρίξει με άμεσες επενδύσεις περισσότερες από 100 επιχειρήσεις και τώρα ετοιμάζονται να αποδεσμεύσουν νέα κεφάλαια για τον ίδιο σκοπό. Χάρη σε αυτή την υποστήριξη, “ξεπήδησαν» επιχειρήσεις όπως οι Meta, Microsoft και JP Morgan και άνοιξε ο δρόμος για επενδύσεις στην Ελλάδα “γιγάντων” της τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η Google, η Tesla και η Amazon».
Ο πρέσβης συνεχάρη τους χορηγούς και την ομάδα French Tech Athens για την δέσμευση τους. Χαιρέτισε ιδιαίτερα την παρουσία στην Πρεσβεία της κ. Sylvie Cogneau, εκπροσώπου της Γαλλικής Τράπεζας Δημοσίων Επενδύσεων (Bpifrance) και του κ. Grégoire Vigroux, Προέδρου της French Tech Roumanie, που ήρθαν για να μοιραστούν την εμπειρία τους με το γαλλο-ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας.
Η «French Tech» αριθμεί 115 πρωτεύουσες και κοινότητες «French Tech», εκ των οποίων 67 παγκοσμίως και οι υπόλοιπες σε γαλλικές πόλεις. Η γαλλική Πρεσβεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτό το δίκτυο επιχειρηματιών που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.
Το «French Tech Athens» έλαβε το σήμα του στις 2 Φεβρουαρίου 2023.


Latest News

«Έκρηξη» στις πωλήσεις έξυπνων ακουστικών το 2024 - Τι προβλέπει η Canalys
Τα έξυπνα ακουστικά σημείωσαν αξιοσημείωτη ανάπτυξη 11,2% το 2024 ξεπερνώντας τις παραδόσεις 455 εκατομμυρίων συσκευών παγκοσμίως, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys

Το πιο επικίνδυνο malware για τον Φεβρουάριο - Η απειλή που στοχεύει αξιόπιστες πλατφόρμες
Το AsyncRAT αναδύεται ως μια σε ανάπτυξη απειλή, ενώ οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται νόμιμες πλατφόρμες για να αποφύγουν τον εντοπισμό του και να το εδραιοποιήσουν

Η ICEYE εκτοξεύει τον νέο δορυφόρο Generation 4
Ο Generation 4 είναι η τελευταία καινοτομία της ICEYE, που προσφέρει δυνατότητες απεικόνισης για βελτιωμένη παρατήρηση και κατηγοριοποίηση στόχων, εξυπηρετώντας τις ανάγκες σε παγκόσμιες αγορές άμυνας και ISR

OpenAI και Μασκ συμφωνούν σε γρήγορη δίκη για αλλαγή μοντέλου λειτουργίας της startup
Ο δικαστής απέρριψε αυτό το μήνα το αίτημα του Μασκ να αναστείλει τη μετάβαση της OpenAI σε κερδοσκοπικό μοντέλο

Salesforce: Νέες δυνατότητες ενσωμάτωσης αυτόνομων AI Agents στις επιχειρήσεις
Η Salesforce ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Agentforce 2dx, της νεότερης έκδοσης της πλατφόρμας Agentforce

Vodafone: Ολοκλήρωση δύο έργων για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου Τομέα
Τα έργα που ολοκλήρωσε η Vodafone είναι το νέο πληροφοριακό σύστημα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ο μετασχηματισμός των υπηρεσιών στα ελληνικά Προξενεία

Το Gemini για το Google Workspace διαθέσιμο και στα ελληνικά
Η Google για να βοηθήσει περισσότερους οργανισμούς να λειτουργούν καλύτερα, επέκτεινε την υποστήριξη γλωσσών σε επιπλέον γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής

Η Κίνα βάζει στο στόχαστρο τα fake news στο χρηματιστήριο λόγω ΑΙ
Οι ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα θα «χτυπήσουν νωρίς, θα χτυπήσουν σκληρά και θα χτυπήσουν στην καρδιά» του ζητήματος

Ματωμένο Φεγγάρι: Η ολική έκλειψη σελήνης που «έβαψε» κόκκινο το φεγγάρι
Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες από το «ματωμένο φεγγάρι».

Μασκ: Ανακοίνωσε πως το Starship θα μεταφέρει το ρομπότ Optimus στον Άρη το 2026
«Αν πάνε καλά οι προσεδαφίσεις αυτές, τότε προσεδαφίσεις ανθρώπων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη από το 2029, αν και το 2031 δείχνει πιο πιθανό», ανέφερε ο Έλον Μασκ