
Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε σήμερα Σάββατο, το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για τη πρόοδο που έχουν σημειώσει Ουκρανοί και Ρώσοι στον πόλεμο, υπάρχει αυξανόμενος αριθμός αναφορών για ρωσικές απώλειες καθώς αποσύρονται.
«Σε ορισμένες περιοχές, οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα σημείωσαν καλή πρόοδο και διείσδυσαν στην πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας. Σε άλλες, η ουκρανική πρόοδος ήταν πιο αργή», ανέφερε σε δήλωση το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Οι ρωσικές επιδόσεις ήταν ανάμεικτες: ορισμένες μονάδες πιθανότατα διεξάγουν αξιόπιστες επιχειρήσεις αμυντικές ελιγμών, ενώ άλλες έχουν υποχωρήσει με κάποια αταξία, εν μέσω αυξανόμενων αναφορών για ρωσικές απώλειες καθώς αποσύρονται από τα ναρκοπέδια τους», πρόσθεσε το υπουργείο.
Η ρωσική αεροπορία ήταν επίσης «ασυνήθιστα ενεργή» στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αλλά παραμένει «ασαφές» εάν οι τακτικές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή ήταν αποτελεσματικές.
Δίχως αμφιβολία οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν μπροστά τους μια αμυντική γραμμή στη νοτιοανατολική Ουκρανία που αποτελείται από ένα σύμπλεγμα συρματοπλέγματος, αντιαρματικών εμποδίων και θανάσιμων ναρκοπεδίων.
Οι Ουκρανοί αξιοποιούν, ωστόσο, τις τηλεχειριζόμενες νάρκες RAAM (Remote Anti-Armor Munition) που είναι ένα βλήμα που διασκορπίζει εξ αποστάσεως αντιαρματικές νάρκες μακριά από μια μονάδα μάχης, δημιουργώντας γρήγορα ένα ναρκοπέδιο.
Οι ΗΠΑ προμήθευσαν στην Ουκρανία περισσότερα από 10.000 από αυτές μαζί με τα οβιδοβόλα 155 mm που μπορούν να τα εκτοξεύουν σχεδόν 11 μίλια.
Αυτά τα βλήματα πυροβολικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση παγίδων κατά μήκος των οδών διαφυγής για τις ρωσικές δυνάμεις πρώτης γραμμής.
Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 10 June 2023.
Find out more about Defence Intelligence’s use of language: https://t.co/Sr1VlSp8Hy
🇺🇦 #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/lBSwEVN2pH
— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) June 10, 2023


Latest News

Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την ρωσική κατοχή της Κριμαίας
Τι δηλώνει πηγή που γνωρίζει για την φερόμενη πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ στο CNN – Η Ρωσία έχει καταλάβει την Κριμαία από το 2014

Aργυρού: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομίας η αναβάθμιση της S&P
Ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Μιχάλης Αργυρού σχολίασε τη σημασία αυτής της αναβάθμισης

Τέμπη: Πότε έρχεται το πόρισμα του ΕΜΠ
Θα ρίξει φως σε κρίσιμα ερωτήματα, κυρίως στο θέμα της πυρόσφαιρας – Τι αναφέρει μία νέα μαρτυρία

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα το Μεγάλο Σάββατο
Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο του Πάσχα για τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς στην Αθήνα

Η διπλωματία πάνω σε χάρτες – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός, οι αντιδράσεις και τα επόμενα βήματα
Ελληνική και τουρκική διπλωματία μετρούν αντιδράσεις και επόμενα βήματα

Αναπάντεχη η ανθεκτικότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Τί αναμένεται για τη συνέχεια
Σε μια αγορά όπου κυριαρχεί η έντονη μεταβλητότητα, θα περίμενε κανείς να δει υπερβολές μετά από τέτοια αναταραχή στις χρηματαγορές. Κι όμως, φαίνεται ότι οι μεγάλοι πάικτες κρυπτονομισμάτων κάτι περιμένουν.

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας