Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να επιστρέφουν από μια εβδομάδα ισχυρών κερδών, αναμένοντας επίσης και τις σημαντικές συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Η συνεδρίαση της Federal Reserve πραγματοποιείται στις 13-14 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη και η συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Οι δείκτες

Ο κινεζικός δείκτης Shenzhen Component ηγήθηκε των κερδών στην περιοχή και αυξήθηκε κατά 1,1%,, ενώ ο Shanghai Composite σημείωσε οριακή άνοδο. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αντέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και κέρδισε 0,1%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,52% για να κλείσει στις 32.434 μονάδες, συνεχίζοντας να κινείται κοντά σε υψηλά 33 ετών, ενώ ο Topix ενισχύθηκε κατά 0,65% για να κλείσει την ημέρα στις 2.238,77 μονάδες.

Οι μετοχές της Νότιας Κορέας σημείωσαν πτώση, με τον Kospi να διολισθαίνει κατά 0,47% για να κλείσει την ημέρα στις 2.629,35 μονάδες και να είναι ο μόνος σημαντικός ασιατικός δείκτης αναφοράς στο κόκκινο. Ο Kosdaq κέρδισε 0,23% για να κλείσει στις 885,76 μονάδες.

Οι αγορές της Αυστραλίας ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές χονδρικής της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 5,1% τον Μάιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ελαφρώς χαμηλότερα από το 5,8% που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο. Η αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού ήταν η βραδύτερη από τον Ιούλιο του 2021 και χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι προέβλεπαν αύξηση 5,5%. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές χονδρικής μειώθηκαν κατά 0,7%, σημαντικά χαμηλότερα από το 0,2% που ανέμενε το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές