
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την θεσμοθέτηση νέων κανόνων για την μεγαλύτερη προστασία εργαζομένων συγκεκριμένων εργασιακών τομέων και ειδικότερα αυτών σε ψηφιακές πλατφόρμες.
Πιο συγκεκριμένα, τα κράτη μέλη της Ένωσης κατέληξαν σε μια πολυαναμενόμενη συμφωνία σχετικά με τους κανόνες που θα πρέπει να διέπουν τους ελεύθερους επαγγελματίες οδηγούς, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ισχυρότερη προστασία για τα 28 εκατομμύρια εργαζόμενους, σε ολόκληρη την Ένωση, που απασχολούνται σε εταιρείες όπως η Uber και η Deliveroo.
Τι κρύβει το νέο πρόσωπο της Uber – Ποιους δεν πείθει η «επίθεση φιλίας» στα ταξί
Η πλειοψηφία αυτών των εργαζόμενων θεωρούνται επί του παρόντος αυτοαπασχολούμενοι, αλλά οι εταιρείες που ελέγχουν το ωράριο των εργαζομένων, την εμφάνισή τους στη δουλειά και την ικανότητά τους να αποδέχονται ή όχι δρομολόγια, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, θα πρέπει πλέον να τους ταξινομήσουν ως υπαλλήλους σύμφωνα με τις τελευταίες προτάσεις.
Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν κοινωνική ασφάλιση και άλλα προβλεπόμενα επιδόματα, κάτι που μεταφράζεται σε πρόσθετο κόστος για τις εταιρείες.
Τα κράτη μέλη θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη βάση των προτάσεων αυτών για το πώς θα οριστικοποιηθεί το σχετικό κείμενο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Financial Times.
Η παρουσία της Uber στην Ελλάδα
Σημειώνεται ότι διαθέσιμη σε Ρόδο και Κέρκυρα είναι από τα τέλη Απριλίου η υπηρεσία Uber Taxi, ακολουθώντας την παρουσία της υπηρεσίας στην Σαντορίνη από το 2021, στην Μύκονο από το 2022, στην Θεσσαλονίκη από το 2021 και στην Αθήνα από το 2014.
Στα μέσα του περασμένου μήνα ανακοινώθηκε επιπλέον η έναρξη της νέας υπηρεσίας Boat στη Μύκονο από την Uber, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης παρουσίασης προϊόντων της εταιρείας, του Go-Get 2023, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη.
Η εν λόγω υπηρεσία είναι διαθέσιμη από τα μέσα Ιουνίου έως τον Οκτώβριο και ουσιαστικά θα αποτελεί κατά παραγγελία υπηρεσία, την οποία θα λειτουργεί τοπικός αδειοδοτημένος φορέας και θα είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Uber. Οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να κάνουν κράτηση για εκδρομές με ένα ταχύπλοο με το πάτημα ενός κουμπιού ώστε να μετακινηθούν σε διάφορα σημεία της Μυκόνου.


Latest News

Η PwC αποχωρεί από την Αφρική για να αποφύγει τα σκάνδαλα
Ο παγκόσμιος πρόεδρος της PwC, Mohamed Kande, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των σκανδάλων σε πολλές ηπείρους από τότε που ανέλαβε τον ρόλο τον Ιούλιο

Και τα κρίσιμα ορυκτά στο έλεος των δασμών Τραμπ
Η έρευνα που ξεκινούν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέο κρίσιμο εμπορικό πόλεμο ορυκτών

Με ρυθμό 5,4% έτρεξε η κινεζική οικονομία το α' τρίμηνο
Η UBS εκτίμησε ότι λίγο λιγότερο από το 60% των εισαγωγών των ΗΠΑ από την Κίνα υπόκεινται σε μέγιστο δασμό 145%

Κίνα για δασμούς: «Δεν θα πέσει δα και ο ουρανός να μας πλακώσει»
Η Κίνα δεν τρομάζει από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και βασίζεται στην «τεράστια εσωτερική αγορά» των 1,4 δισ. καταναλωτών

Τράπεζες: Τα γραφεία συναλλαγών βγάζουν τρελό χρήμα από το χάος των δασμών του Τραμπ
Οι τράπεζες Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley σημείωσαν τεράστια άλματα στα έσοδα από συναλλαγές

Η Harley-Davidson, μόνη, ψάχνει νέο... CEO
Γιατί ο Γιόχεν Ζάιτς σχεδιάζει να αποσυρθεί μετά από πέντε χρόνια στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Harley-Davidson

Πρώην αρχικατάσκοπος της CIA σε ρόλο κλειδί στην KKR
Η επενδυτική - διαχειριστές χρημάτων KKR προσέλαβε στο Ντέιβιντ Πετρέους για να επιβλέψει τομέα Από τον οποίο προσδοκά τεράστια ανάπτυξη
![F-35: Το ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/f-35-1-600x400.jpg)
Οι παραγγελίες του F-35 - Ενα ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]
Η συνολική παραγγελία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας για τα αεροσκάφη F-35 προς την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, φτάνει τις 1.763 μονάδες

Οι δασμοί δεν θα φέρουν πίσω στις ΗΠΑ την παραγωγή - Τι λένε οι αμερικανοί επιχειρηματίες
Η επαναφορά των αλυσίδων εφοδιασμού στις ΗΠΑ θα μπορούσε να διπλασιάσει το κόστος - Αντί για αυτό οι επιχειρηματίες προτιμού να αναζητήσουν χώρες με χαμηλούς δασμούς

Η «βαριοπούλα» των δασμών συντρίβει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων - Τι λέει η ING
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος βιώνει μια βόλτα με το τρενάκι του τρόμου, σημειώνουν οι αναλυτές της ING