Η αγορά δείχνει την κόπωσή της στα υψηλά της επίπεδα. Κι όσο αργεί μια γρήγορη διόρθωση ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, τόσο αυξάνεται η νευρικότητα.

Νέα υψηλά 9ετίας είδε και πάλι ο Γενικός Δείκτης, με το κλίμα να είναι σαφώς αισιόδοξο για τη συνέχεια.

Σε αυτό βοηθάει το λεκτικό του οίκου αξιολόγησης Fitch, ο οποίος έδωσε ένα όμορφο λεκτικό για τις μεσοπρόθεσμες προσοκίες σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Μέσες-άκρες, ο Οίκος αναθεώρησε γενναία προς τα πάνω την πρόβλεψη για την οικονομική μεγέθυνση.

Και το σημαντικότερο είναι ότι θέτει την Ελλάδα ως έναν από τους πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς, δεδομένης και της υφεσιακής μέγγενης στο μεγάλο μέρος της Ευρωζώνης.

Με αυτό στη φαρέτρα, ο επενδυτικός κόσμος θεωρεί αρκετά πιθανό να συνεχιστεί η άνοδος, εξού και η απροθυμία πολλών μεσοπρόθεσμων να φύγουν από τις αγοραστικές θέσεις.

Ωστόσο, όπως είναι λογικό, μια γρήγορη διόρθωση θα δώσει νέο αέρα στο ταμπλό, κάτι που αρχίζει και γίνεται έως και απαιτητό.

Τα ανοδικά “τραβήγματα” δεν βρίσκουν άμεση ανταπόκριση, παρά το ότι οδηγούν πάμπολλες μετοχές (σήμερα 25) σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων.

Η πρώτη σοβαρή στήριξη είναι στις 1170 του ΓΔ, με τις τράπεζες να αναμένεται να έχουν και το μεγαλύτερο εύρος διακύμανσης.

Ο επόμενος στόχος φαίνεται στις 1330, διόλου απίθανο, ενώ και από την ειδησεογραφία, η επικυριαρχία (μέσω δημοσκοπήσεων) της γαλάζιας παράταξης και η διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, σφραγίζει τη συνέχιση της ανόδου στο ταμπλό.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή θα υπάρξουν λήξεις συμβολαίων, με την αγορά να στοιχηματίζει για υψηλά επίπεδα τιμών.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής