
Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών διατηρούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες καταγράφουν ήπια άνοδο λόγω των επίμονων ανησυχιών για τις προοπτικές ζήτησης στην Κίνα και τις ΗΠΑ.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate σταθεροποιήθηκαν πάνω από τα 67 δολάρια το βαρέλι, αφού έχασαν περισσότερο από 7% τις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent κυμάνθηκε κοντά στο χαμηλότερο κλείσιμό του από τον Δεκέμβριο του 2021.
Ειδικότερα, το Brent σκαρφάλωσε 52 σεντς, ή 0,7%, στα 72,34 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό West Texas Intermediate ήταν στα 67,47 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 35 σεντς ή 0,5%.
Νέα πτώση στις τιμές του πετρελαίου – Χαμηλώνει τον πήχη η Goldman Sachs
«Ορισμένοι επενδυτές αναζήτησαν ευκαιρίες μετά τις υψηλές πωλήσεις της προηγούμενης ημέρας, ενώ άλλοι κράτησαν τις θέσεις τους εν μέσω φημολογίας ότι η Σαουδική Αραβία μπορεί να μειώσει επιπλέον την παραγωγή», δήλωσε ο Tatsufumi Okoshi, ανώτερος οικονομολόγος στη Nomura Securities.
Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να πέσουν περαιτέρω λόγω της παραπαίουσας οικονομικής ανάκαμψης της Κίνας, πρόσθεσε, προβλέποντας ότι το WTI θα διαπραγματεύεται στην περιοχή από 62,50 έως 75 δολάρια το βαρέλι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά κυρίως κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.
Το βλέμμα στη Fed
Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της. Οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed ενίσχυσαν το δολάριο, καθιστώντας τα εμπορεύματα σε δολάρια πιο ακριβά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων και επιβαρύνοντας τις τιμές.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλο ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας την Πέμπτη για να τιθασεύσει τον επίμονο πληθωρισμό. Όμως η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία θα ανακοινώσει το σχέδιό της την Παρασκευή, αναμένεται να διατηρήσει την εξαιρετικά χαλαρή πολιτική της.
Στην Κίνα, τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν ανησυχίες για την αύξηση της ζήτησης στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, αντισταθμίζοντας την ώθηση των τιμών από τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει επιπλέον 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα την παραγωγή τον Ιούλιο.


Latest News

Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ επεκτείνει τις απώλειες που έφεραν οι δασμοί Τραμπ
Το Brent καταγράφει μείωση πάνω από 5%

Μεγαλώνει η φρενίτιδα για τον χρυσό - Φλερτάρει με νέα υψηλά στα 3.300 δολάρια
Μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, η πιθανή αύξηση του πληθωρισμού και οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε ο χρυσός να φτάσει τα 3.300 δολάρια

Επιμένει ανοδικά και με νέο ρεκόρ ο χρυσός
Οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αβεβαιότητας για τους δασμούς Τραμπ

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Οι αναλυτές προσδοκούν άνοδο στα 3.300 - 3.400 δολάρια φέτος - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Ξέφρενο ράλι στον χρυσό - Ξεπέρασε τα 3.100 δολάρια λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Ο χρυσός ξεκίνησε την εβδομάδα με νέο ιστορικό ρεκόρ - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου παρά τις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών στη Ρωσία
Επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές για το πετρέλαιο - Δεν τους κινητοποιούν αρκετά οι νέες απειλές Τραμπ

Commodities: Ιστορικά υψηλά κερδών για τους μεγαλύτερους traders ενέργειας
Τα κέρδη για το 2024 και το πρώτο τρίμηνο του 2025 θα είναι χαμηλότερα από τα έτη έκρηξης 2022-2023 παραμένουν υψηλότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία

Τρίτη εβδομάδα κερδών για το μαύρο χρυσό
Οι δασμοί σε αγοραστές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα ήταν ο σημαντικότερος καταλύτης για την αγορά πετρελαίου

Πώς να επενδύσετε σε χρυσό - Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την αγορά
Για να επενδύσει κανείς σε χρυσό δεν είναι απαραίτητο να έχει μεγάλα κεφάλαια, ούτε να είναι ρέκτης των αγορών

Τρίτη σερί εβδομαδιαία άνοδο για το πετρέλαιο παρά τη σημερινή πτώση
Οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο και η αυξημένη αβεβαιότητα της πολιτικής των ΗΠΑ, επιβαρύνουν πολύ το κλίμα στην αγορά πετρελαίου