Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών διατηρούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες καταγράφουν ήπια άνοδο λόγω των επίμονων ανησυχιών για τις προοπτικές ζήτησης στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate σταθεροποιήθηκαν πάνω από τα 67 δολάρια το βαρέλι, αφού έχασαν περισσότερο από 7% τις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent κυμάνθηκε κοντά στο χαμηλότερο κλείσιμό του από τον Δεκέμβριο του 2021.

Ειδικότερα, το Brent σκαρφάλωσε 52 σεντς, ή 0,7%, στα 72,34 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό West Texas Intermediate ήταν στα 67,47 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 35 σεντς ή 0,5%.

Νέα πτώση στις τιμές του πετρελαίου – Χαμηλώνει τον πήχη η Goldman Sachs

«Ορισμένοι επενδυτές αναζήτησαν ευκαιρίες μετά τις υψηλές πωλήσεις της προηγούμενης ημέρας, ενώ άλλοι κράτησαν τις θέσεις τους εν μέσω φημολογίας ότι η Σαουδική Αραβία μπορεί να μειώσει επιπλέον την παραγωγή», δήλωσε ο Tatsufumi Okoshi, ανώτερος οικονομολόγος στη Nomura Securities.

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να πέσουν περαιτέρω λόγω της παραπαίουσας οικονομικής ανάκαμψης της Κίνας, πρόσθεσε, προβλέποντας ότι το WTI θα διαπραγματεύεται στην περιοχή από 62,50 έως 75 δολάρια το βαρέλι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά κυρίως κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Το βλέμμα στη Fed

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της. Οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed ενίσχυσαν το δολάριο, καθιστώντας τα εμπορεύματα σε δολάρια πιο ακριβά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων και επιβαρύνοντας τις τιμές.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλο ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας την Πέμπτη για να τιθασεύσει τον επίμονο πληθωρισμό. Όμως η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία θα ανακοινώσει το σχέδιό της την Παρασκευή, αναμένεται να διατηρήσει την εξαιρετικά χαλαρή πολιτική της.

Στην Κίνα, τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν ανησυχίες για την αύξηση της ζήτησης στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, αντισταθμίζοντας την ώθηση των τιμών από τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει επιπλέον 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα την παραγωγή τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities