
Σε συνομιλίες με την εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών Arm του ομίλου SoftBank βρίσκεται η Intel, καθώς επιδιώκει να καταστεί επενδυτής στην αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της εταιρείας, δήλωσε στο Reuters μια πηγή που γνωρίζει το θέμα.
Η Arm σχεδιάζει την εισαγωγή των μετοχών της στον δείκτη Nasdaq αργότερα αυτό το έτος, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει 8-10 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως είχε αναφέρει το Reuters από τον περασμένο Απρίλιο.
Η προσέλκυση ενός επενδυτή-άγκυρα σε μια δημόσια εγγραφή μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του ενδιαφέροντος και της δυναμικής, ειδικά σε μια δύσκολη αγορά για νέες εισαγωγές. Εάν οι συνομιλίες έχουν θετικό αποτέλεσμα, η Intel θα συμπεριληφθεί τελικά στο ενημερωτικό δελτίο της IPO της Arm πριν από την εισαγωγή στο χρηματιστήριο.
Nasdaq: Νέα ώθηση στη fintech με εξαγορά εταιρείας λογισμικού έναντι 10,5 δισ. δολ.
Τα σχέδια της Arm χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μικροτσίπ που κατασκευάζονται από τις μεγαλύτερες εταιρείες ημιαγωγών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Intel, AMD, Nvidia και Qualcomm. Δεν ήταν σαφές τι αντίκτυπο θα είχε η σχεδιαζόμενη επένδυση IPO σε σχέση με κάποιες από τις εταιρείες και τις εμπορικές σχέσεις που διατηρούν με την Arm.
Η εταιρεία σχεδιασμού μικροτσίπ είχε καταθέσει στις ρυθμιστικές αρχές την αίτηση εισαγωγή της στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ τον Απρίλιο, θέτοντας τις βάσεις για τη μεγαλύτερη IPO φέτος.
Η Arm και η Intel δεν προέβησαν σε κάποιο σχόλιο στο Reuters.
Όπως αναφέρει η Arm στην ιστοσελίδα της, οι τεχνολογίες της χρησιμοποιούνται στα κύρια τσιπ όλων σχεδόν των smartphone και tablet. Στην εποχή του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT), η Arm, ως ηγέτης στις τεχνολογίες ημιαγωγών, αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη στρατηγική του Ομίλου SoftBank αξιοποιώντας τις διαφοροποιημένες τεχνολογίες της σε υψηλή ασφάλεια και ενεργειακή απόδοση.


Latest News

Σε ανοδική πορεία η Burger King στη Γαλλία
Η Burger King , που ανήκει στον όμιλο Bertrand, διαθέτει σήμερα 550 καταστήματα στη Γαλλία

Διατυπώνει ανησυχίες για την πολιτική δασμών ο Τζέιμι Ντίμον
Ο CEO της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον που είχε πει «ξεπεράστε το», μιλώντας για την πολιτική δασμών του Τραμπ, αλλάζει γνώμη

Το νέο στοίχημα της Shein - Ποια αγορά θεωρεί Ελ Ντοράντο
«Είμαστε έτοιμοι να πούμε σε μια φανταστική κεφαλαιαγορά», τονίζει ο Ντόναλντ Ταγκ - Η χασούρα, τα κέρδη και η IPO στο Λονδίνο

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν