Παρά τις έντονες ρευστοποιήσεις στο ταμπλό, η προσφορά απορροφήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο, η κόπωση παραμένει εμφανής και η διστακτικότητα των αγοραστών για σοβαρή επίθεση είναι δικαιολογημένη

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει τρόπος να πληγωθεί η ισχύουσα ανοδική τάση.

Διότι, πλην άλλων, ο βασικός καταλύτης που έφερε τα πράγματα εδώ δεν έφυγε ποτέ. Τουναντίον μάλιστα, οι δημοσκοπήσεις για ένα στιβαρό εκλογικό αποτέλεσμα ολοένα και πληθαίνουν, ώστε να εκμηδενίζεται οποιοσδήποτε κίνδυνος σχετικά με περιπέτειες ακυβερνησίας.

Έτσι, οι επικείμενες αξιολογήσεις πιθανολογείται ότι θα δώσουν το εισητήριο στην Ελλάδα για τα μεγάλα επενδυτικά σαλόνια .

Κι αυτό, η αγορά το έχει ήδη προεξοφλήσει, όμως θεωρούμε ότι οι αποτιμήσεις δεν έχουν ακόμα αποτυπώσει την πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που θέλει το ΧΑ να υπεραποδίδει, ή καλύτερα να συνεχίζει να υπεραποδίδει στο μεσοπρόθεσμο.

Εξάλλου, οι εισηγμένες (πλην εξαιρέσεων, φυσικά) παραδίδουν ολοένα και καλύτερα εταιρικά αποτελέσματα, δίνοντας έτσι και το πάτημα στα θεσμικά κεφάλαια να αγοράσουν ελληνικές μετοχές και θεμελιωδώς.

Δεν πρέπει να αμελούμε και την πρόσφατη έκθεση του Fitch που αναθεώρησε γενναία την πρόβλεψη για την οικονομική μεγέθυνση της Ελλάδας στο μεσοπρόθεσμο, και μάλιστα σε επίπεδα κατά πολύ υψηλότερα από εκείνα του μεσοσταθμικού της Ευρωζώνης.

Κατά τα λοιπά, μια διόρθωση ακόμα και μέχρι τις 1170 μονάδες του Γενικού Δείκτη είναι έως και απαιτητή, ώστε να ξαναμπουν αφενός όσοι ρευστοποίησαν στην πορεία, αφετέρου όσοι δεν μπήκαν καθόλου και ανυπομονούν να δουν την ανοδικήσυνέχεια.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής