
Σε συνομιλίες με την εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών Arm του ομίλου SoftBank βρίσκεται η Intel, καθώς επιδιώκει να καταστεί επενδυτής στην αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της εταιρείας, δήλωσε στο Reuters μια πηγή που γνωρίζει το θέμα.
Η Arm σχεδιάζει την εισαγωγή των μετοχών της στον δείκτη Nasdaq αργότερα αυτό το έτος, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει 8-10 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως είχε αναφέρει το Reuters από τον περασμένο Απρίλιο.
Η προσέλκυση ενός επενδυτή-άγκυρα σε μια δημόσια εγγραφή μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του ενδιαφέροντος και της δυναμικής, ειδικά σε μια δύσκολη αγορά για νέες εισαγωγές. Εάν οι συνομιλίες έχουν θετικό αποτέλεσμα, η Intel θα συμπεριληφθεί τελικά στο ενημερωτικό δελτίο της IPO της Arm πριν από την εισαγωγή στο χρηματιστήριο.
Nasdaq: Νέα ώθηση στη fintech με εξαγορά εταιρείας λογισμικού έναντι 10,5 δισ. δολ.
Τα σχέδια της Arm χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μικροτσίπ που κατασκευάζονται από τις μεγαλύτερες εταιρείες ημιαγωγών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Intel, AMD, Nvidia και Qualcomm. Δεν ήταν σαφές τι αντίκτυπο θα είχε η σχεδιαζόμενη επένδυση IPO σε σχέση με κάποιες από τις εταιρείες και τις εμπορικές σχέσεις που διατηρούν με την Arm.
Η εταιρεία σχεδιασμού μικροτσίπ είχε καταθέσει στις ρυθμιστικές αρχές την αίτηση εισαγωγή της στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ τον Απρίλιο, θέτοντας τις βάσεις για τη μεγαλύτερη IPO φέτος.
Η Arm και η Intel δεν προέβησαν σε κάποιο σχόλιο στο Reuters.
Όπως αναφέρει η Arm στην ιστοσελίδα της, οι τεχνολογίες της χρησιμοποιούνται στα κύρια τσιπ όλων σχεδόν των smartphone και tablet. Στην εποχή του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT), η Arm, ως ηγέτης στις τεχνολογίες ημιαγωγών, αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη στρατηγική του Ομίλου SoftBank αξιοποιώντας τις διαφοροποιημένες τεχνολογίες της σε υψηλή ασφάλεια και ενεργειακή απόδοση.


Latest News

Temu και Shein μειώνουν τις διαφημιστικές δαπάνες σε ΗΠΑ
Η υποχώρηση των Κινέζων λιανοπωλητών απειλεί τα διαφημιστικά έσοδα της Big Tech

Ο μεγαλύτερος φόβος της αγαπημένης μπύρας της Αμερικής δεν είναι οι δασμοί...
Ενώ οι νέοι δασμοί στα εισαγόμενα κουτιά μπύρας θα αυξήσουν το κόστος η κατασκευάστρια της Modelo, προειδοποιεί ότι η καταστολή της μετανάστευσης μειώνει τις πωλήσεις

Τι φοβίζει τον Ντίμον για τις πολιτικές των ΗΠΑ
Ο Τζέιμι Ντίμον φοβάται ότι θα υπάρχει ένα βιβλίο σε 40 χρόνια με θέμα «Πώς χάθηκε η Δύση»
![ΗΠΑ: Εκτιμήσεις για ύφεση στον τουρισμό και απώλειες δισ. δολαρίων [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/11/new-york-1867569_1280-600x326.jpg)
Εκτιμήσεις για απώλειες δισ. δολ. απο την ύφεση του τουρισμού στις ΗΠΑ [γράφημα]
Σύμφωνα με τις προβλέψεις περιπου 20 δισ.δολ. θα χαθούν στις ΗΠΑ απο τις λιανικές πωλήσεις των τουριστών

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση

Τα ταμεία της Χαμάς έχουν στερέψει - Δεν μπορεί να πληρώσει τους μαχητές της
Οι στοχευμένες δολοφονίες του Ισραήλ, οι περικοπές βοήθειας έχουν στερέψει τις πηγές μετρητών της Χαμάς και την ικανότητα να τα διανέμει στη Γάζα

Σχέδιο ΕΕ για «φρένο» στις εξαγωγές - Το Plan B εάν καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ
Οι περιορισμοί θα χρησιμοποιηθούν ως αποτρεπτικός παράγοντας και μόνο εάν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ - ΗΠΑ καταρρεύσουν

«Θα υπάρξει εμπορική συμφωνία 100%» - Τι υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Μελόνι
Ο Τραμπ δεν παρέλειψε για μία ακόμα φορά να εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλίδα πρωθυπουργό

Ανησυχεί για τους δασμούς η Heineken - Μικρή πτώση πωλήσεων στο α΄τρίμηνο
«Υπάρχουν ευρύτερες αβεβαιότητες, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων προσαρμογών των δασμών και των πιθανών αυξήσεων». λέει η Heineken

Αντισταθείτε στους δασμούς, λέει ο πρόεδρος της Κίνας περιοδεύοντας σε τρεις χώρες της ΝΑ Ασίας
Μηνύματα κατα των δασμών και του προστατευτισμού απο τον προέδρο της Κίνας, στη διάρκεια της περιοδείας του σε τρεις χώρες της ΝΑ Ασίας