
Υπέρ της περιφερειακής διευθύντριας των Starbucks, Σάνον Φίλιπς απεφάνθη το δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ, η οποία μήνυσε την εταιρεία για την παράνομη απόλυσή της, ισχυριζόμενη ότι απολύθηκε επειδή είναι λευκή.
Η Φίλιπς, η οποία εργαζόταν για τα Starbucks για περίπου 13 χρόνια και διαχειριζόταν αρκετά καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή, απολύθηκε μετά τη σύλληψη δύο μαύρων σε ένα Starbucks της Φιλαδέλφειας τον Απρίλιο του 2018 .
Το δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ της επιδίκασε 25,6 εκατ. δολ.. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα μετά από μια δίκη έξι ημερών, είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.
Η Starbucks είπε ότι είναι απογοητευμένη από την απόφαση και αξιολογεί τα επόμενα βήματά της, δήλωσε στο CNN η εκπρόσωπος Jaci Anderson.
Κινητοποιήσεις στα Starbucks με πανό, αφίσες, Star Wars και γλυπτό από… βούτυρο
Το περιστατικό
Η ετυμηγορία αυτής της εβδομάδας είναι η τελευταία εξέλιξη σε ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες και οργή. Το 2018, οι δύο άνδρες κλήθηκαν να φύγουν από το καφέ αφού κάθισαν σε ένα τραπέζι χωρίς να παραγγείλουν τίποτα. Οι άντρες, οι οποίοι αρνήθηκαν να φύγουν επειδή περίμεναν έναν συνεργάτη τους, οδηγήθηκαν έξω από το καφενείο με χειροπέδες, αφού ένας διευθυντής καταστήματος κάλεσε την αστυνομία. Αργότερα κατέληξαν σε συμφωνίες διευθέτησης με τα Starbucks και την πόλη της Φιλαδέλφειας.
Σε μια αγωγή που κατατέθηκε για πρώτη φορά το 2019 , η Φίλιπς είπε ότι η εταιρεία έκανε διακρίσεις εις βάρος της λόγω της φυλής της όταν την απέλυσαν.
Η καταγγελία του 2019 ανέφερε ότι μετά τη σύλληψη, η Starbucks «έλαβε μέτρα για να τιμωρήσει τους λευκούς υπαλλήλους , που δεν είχαν εμπλακεί στις συλλήψεις, αλλά εργάζονταν μέσα και γύρω από την πόλη της Φιλαδέλφειας, σε μια προσπάθεια να πείσει την κοινότητα ότι είχε ανταποκριθεί σωστά το συμβάν».
Η Φίλιπς, η οποία εκείνη την εποχή επέβλεπε περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Φιλαδέλφειας, είπε ότι η Starbucks της είχε διατάξει να θέσει σε διοικητική άδεια μια λευκή υπάλληλο στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, λόγω φερόμενης μεροληπτικής συμπεριφοράς που η Φίλπις είπε ότι γνώριζε ότι ήταν ανακριβής. Εκείνη τότε προσπάθησε να υπερασπιστεί την υπάλληλο, ηκαι η εταιρεία την απέλυσε.


Latest News

Topshop, η επιστροφή - Πώς θα ανακάμψει η Asos τη βασική της μάρκα
Φυσική παρουσία και ηλεκτρονικό κατάστημα ετοιμάζει η βρετανική Asos για την Topshop
ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας
Η αγορά εργασίας παραμένει σταθερή

Μειωμένο το guidance της P&G για το 2025 καθώς υποχωρεί η ζήτηση
Εξαιτίας της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, μειώνεται η ζήτηση και εταιρείες όπως η P&G αναθεωρούν τις προβλέψεις τους - Προς τα κάτω

Η Ισπανία ακυρώνει την αγορά πυρομαχικών από το Ισραήλ κάτω κάτω από εσωτερική πολιτική πίεση
Η αγορά, αξίας 6,6 εκατομμυρίων ευρώ, προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ισπανία

Γκρεμίστηκαν οι μετοχές της Kering - Προβλήματα για την Gucci
Η πτώση των πωλήσεων της Gucci και το τέταρτο τρίμηνο έδειξε ότι η αισθητική της αναμόρφωση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες

Χαμηλώνει τον πήχη για τα κέρδη η PepsiCo, ελέω Τραμπ
O κολοσσός τροφίμων PepsiCo ανακοίνωσε ότι «λαμβάνει μέτρα» προκειμένου να βελτιώσει τις επιδόσεις της στη Βόρεια Αμερική

Οι ασκήσεις ισορροπίας του Τόκιο με την Ουάσιγκτον και το Πεκίνο - Όχι στην οικονομική πίεση της Κίνας
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ιαπωνίας ενώ οι ΗΠΑ ο επίσημος σύμμαχος ασφαλείας της

Μήνυση από δώδεκα πολιτείες κατά της κυβέρνησης Τραμπ για τους δασμούς
Οι δασμοί Τραμπ θα έπρεπε να θεωρούνται παράνομοι, σύμφωνα με την αγωγή, που θέλει να εμποδίσει την εφαρμογή τους, υποστηρίζοντας ότι έχουν ήδη προκαλέσει σημαντική οικονομική ζημία

Η Κίνα διαψεύδει ότι γίνονται συνομιλίες με τις ΗΠΑ - Ζητά να ανακαλέσει η Ουάσινγκτον τους μονομερείς δασμούς
Εάν οι ΗΠΑ θέλουν πραγματικά να επιλύσουν το πρόβλημα... θα πρέπει να ακυρώσουν όλα τα μονομερή μέτρα για την Κίνα, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας

Μπρουνό Λε Μερ: Να αναλάβει η ΕΕ μέρους του δημοσίου χρέους των κρατών-μελών
Τι προτείνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ