«Το Εθνικό Πένθος δεν επηρεάζει τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων, των προαγωγικών εξετάσεων και την ολοκλήρωση των μαθημάτων στα Δημοτικά Σχολεία» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση μετά την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους για την πολύνεκρη τραγωδία ανοιχτά της Πυλου.

Η ανακοίνωση για το τριήμερο εθνικό πένθος:

«Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Ιουνίου για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία».

Οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης προσφύγων του ναυαγίου στην Πύλο

Τουλάχιστον 79 είναι οι νεκροί από το ναυάγιο, ενώ 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί φόβο είναι ο αριθμός των αγνοούμενων που εκτιμάται ότι είναι τεράστιος.

Στο αλιευτικό σκάφος, που ανατράπηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, φαίνεται ότι επέβαιναν τουλάχιστον 500 άτομα, ενώ σύμφωνα με τo Alarm Phone επέβαιναν 750 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τον εντοπισμό τους κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Το σκάφος είχε αναχωρήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης και βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται
Επικαιρότητα |

Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό

Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
Επικαιρότητα |

Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»

«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ