
Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,38 ευρώ ανά μετοχή ενέκριναν οι μέτοχοι της Τέρνα Ενεργειακή, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης σήμερα Τετάρτη.
Γ. Περιστέρης (ΤΕΝΕΡΓ): Διανείμαμε 200 εκ. κέρδη στους μετόχους την τελευταία εξαετία
Το μέρισμα θα καταβληθεί στους μετόχους στις 3 Ιουλίου 2023. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Άυλων Τίτλων στις 27 Ιουνίου 2023. Μία ημέρα νωρίτερα έχει ορισθεί ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος και κατόπιν της παρέλευσης της ημερομηνίας αυτής οι μετοχές θα διαπραγματεύονται δίχως δικαίωμα διεκδίκησης μερίσματος.
Παράλληλα, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις για το 2022, όπως και οι συνολικές αμοιβές του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:
«Συνήλθε σήμερα, 14/06/2023, η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., στην οποία παρέστησαν 388 Μέτοχοι κομιστές 90.068.676 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι ποσοστό 78,18 % επί του Μετοχικού Κεφαλαίου και ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
Θέμα 1ο: Εγκρίθηκαν με ψήφους 90.052.278 υπέρ (99,98% επί των παρισταμένων) και αποχή 16.398 (0,02% επί των παρισταμένων), στο σύνολό τους, οι Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις (εταιρικές και ενοποιημένες) για τη χρήση 2022 όπως καταχωρήθηκαν στην ιστοσελίδα της Εταιρείας και του Χρηματιστηρίου Αθηνών και αποτυπώθηκαν αναλυτικά στην Ετήσια Χρηματοοικονομική Έκθεση, η σχετική Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και η Έκθεση του Ορκωτού Ελεγκτή – Λογιστή.
Θέμα 2ο: α) Εγκρίθηκε με ψήφους 89.911.171 υπέρ (99,83% επί των παρισταμένων) κατά 146.505 (0,16% επί των παρισταμένων) και αποχή 11.000 (0,01% επί των παρισταμένων) η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για την διανομή κερδών και αποθεματικών συνολικού ποσού Ευρώ 44.604.209,65, ήτοι 0,38 € ανά μετοχή, σύμφωνα με το άρθρο 162 παρ. 3 του ν. 4548/2018. Το ποσό αυτό θα προσαυξηθεί με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία. Ειδικότερα, όσον αφορά τη διανομή του μερίσματος, ως ημερομηνία Αποκοπής Δικαιώματος Μερίσματος ορίζεται η Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023. Δικαιούχοι Μερίσματος χρήσης είναι οι Μέτοχοι της Εταιρείας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της Τρίτης 27 Ιουνίου 2023 (record date) και η ημερομηνία Έναρξης Καταβολής Μερίσματος είναι η Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023. Το μέρισμα της χρήσης 2022 θα καταβληθεί μέσω πιστωτικού ιδρύματος. Λεπτομέρειες θα δοθούν με νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας. β) Εγκρίθηκε με ψήφους 83.651.345 υπέρ (92,88% επί των παρισταμένων), κατά 6.377.031 (7,08% επί των παρισταμένων) και αποχή 40.300 (0,04% επί των παρισταμένων), η καταβολή αμοιβών στα Μέλη του ΔΣ, από τα μετά από φόρους κέρδη της Εταιρείας κατ’ εφαρμογή των άρθρων 109 και 110 του ν. 4548/2018 και του άρθρου 14 του Καταστατικού της Εταιρείας, συνολικού ποσού € 1.370.000.
Θέμα 3ο: Εγκρίθηκε, με ψήφους 90.052.278 υπέρ (99,98% επί των παρισταμένων) και αποχή 16.398 (0,02% επί των παρισταμένων), η Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της Επιτροπής Ελέγχου για την εταιρική χρήση 01.01.2022-31.12.2022 σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν. 4449/2017, όπως ισχύει. Θέμα 4ο : Παρουσιάσθηκε στους μετόχους η Έκθεση των Ανεξάρτητων Μην Εκτελεστικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 5 του Ν. 4706/2020.
Θέμα 5ο: Η Γενική Συνέλευση, με ψήφους 89.728.918 υπέρ (99,62% επί των παρισταμένων) και 304.330 κατά (0,34% επί των παρισταμένων) και αποχή 35.428 (0,04% επί των παρισταμένων), ενέκρινε την συνολική διαχείριση της χρήσης 2022 από τα Μέλη του Δ.Σ. και συγκεκριμένα των κ.κ. Γεωργίου Περιστέρη, Εμμανουήλ Μαραγκουδάκη, Γεωργίου Σπύρου, Μιχαήλ Γουρζή, Γεωργίου Μέργου, Αριστοτέλη Σπηλιώτη, Νικόλαου Βουτυχτή, Ανδρέα Ταπραντζή, Σοφίας Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Μαρίνας Σαρκισιάν Οχανέσογλου και Τατιάνας Καραπαναγιώτη.
Θέμα 6ο: Η Γενική Συνέλευση, με ψήφους 89.773.195 υπέρ (99,67% επί των παρισταμένων) και 260.053 κατά (0,29% επί των παρισταμένων) και αποχή 35.428 (0,04% επί των παρισταμένων), απάλλαξε τον Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή από κάθε ευθύνη ή αποζημίωση απορρέουσα από την άσκηση των καθηκόντων του για την χρήση 2022.
Θέμα 7ο: Υποβλήθηκε προς συζήτηση και συμβουλευτική ψηφοφορία στους μετόχους και ακολούθως η Γενική Συνέλευση ενέκρινε, με ψήφους 75.269.522 υπέρ (83,57% επί των παρισταμένων) και 14.758.854 κατά (16,39 επί των παρισταμένων) και αποχή 40.300 (0,04% επί των παρισταμένων), την έκθεση αποδοχών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για τη χρήση 2022 σύμφωνα με το άρθρο 112 του ν. 4548/2018, σύμφωνα με την οποία καταβλήθηκαν αποδοχές στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της χρήσης 2022 σύμφωνα με την Πολιτική Αποδοχών που εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση της 23.06.2021.
Θέμα 8ο: Εκλέχθηκε με ψήφους 89.504.480 υπέρ (99,37% επί των παρισταμένων) κατά 553.196 (0,61% επί των παρισταμένων) και αποχή 11.000 (0,02% επί των παρισταμένων), η ελεγκτική εταιρεία GRANT THORNTON για τον έλεγχο των Εταιρικών και Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσης 2023 και αμοιβή επί τη βάσει της αντίστοιχης του 2022 μετά τυχόν αναπροσαρμογής ανάλογα με τις ανάγκες του ελέγχου.
Θέμα 9ο: Εγκρίθηκε με ψήφους 89.120.844 υπέρ (98,95% επί των παρισταμένων) κατά 936.832 (1,04% επί των παρισταμένων) και αποχή 11.000 (0,01% επί των παρισταμένων) η πρόταση εκλογής νέας τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου με διετή θητεία με σύνθεση ίδια με αυτήν της απερχόμενης, ήτοι: 1. Γεώργιος Μέργος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Προτείνεται ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου. 2. Ανδρέας Ταπραντζής ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Προτείνεται ως Μέλος. 3. Νικόλαος Καλαμαράς, ανεξάρτητος, μη μέλος του Δ.Σ. Προτείνεται ως Μέλος, Ειδικός στη Λογιστική και Ελεγκτική.
Επί του 10ου θέματος “Διάφορες ανακοινώσεις, εγκρίσεις και συζήτηση θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος” δεν προτάθηκαν θέματα προς έγκριση και λήψη αποφάσεων και η Διοίκηση ενημέρωσε τους παρισταμένους Μετόχους για τις πρόσφατες εξελίξεις και για την πορεία των εργασιών της Εταιρείας».


Latest News

Γιατί «γκρεμίζονται» οι φούρνοι – 800 λουκέτα μέσα τρία χρόνια
«Λουκέτο» έχουν βάλει την τελευταία τριετία 800 φούρνοι – Οι λόγοι – Η επιδότηση του κόστους ενέργειας, ο καφές και η κόντρα με την Ελληνική Ένωση Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής

Ξεκινούν οι έλεγχοι για προσφορές και εκπτώσεις - Από Δευτέρα οι «καταδρομικές» στα σούπερ μάρκετ
Τι πρέπει να ξέρετε για τις προσφορές των σούπερ μάρκετ 1+1 δώρο, πολυσυσκευασίες και stickers - Οι παγίδες

Το στοίχημα εξωστρέφειας της Sarantis - Πώς στέλνει τα προϊόντα της στις αγορές του κόσμου
Όχημα στην εξαγωγική δραστηριότητα της Sarantis αποτελεί το Carroten - Ο ρόλος της σειράς Clinea

Νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ ο Γιάννης Βουτσινάς
Στη ψηφοφορία o Γιάννης Βουτσινάς επικράτησε του Γιάννη Μπρατάκου, με 69 έναντι 49 ψήφων

Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΕ να φτάσει τις ΗΠΑ στις startups - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Η Ευρώπη επενδύει πολλά στο κομμάτι των startups, ειδικά στην ΑΙ, ώστε να κλείσει το κενό με τις ΗΠΑ - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Vodafone: Ολοκλήρωση δύο έργων για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου Τομέα
Τα έργα που ολοκλήρωσε η Vodafone είναι το νέο πληροφοριακό σύστημα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ο μετασχηματισμός των υπηρεσιών στα ελληνικά Προξενεία

Οι αυξήσεις στις τιμές ρίχνουν το τζίρο στις επιχειρήσεις εστίασης
«Όσο μπορούμε κρατάμε τις τιμές, αλλά ο κόσμος κάνει πλέον μικρό λογαριασμό» λένε οι επαγγελματίες της εστίασης παραδεχόμενοι ότι η ακρίβεια αποτελεί πρόβλημα

Πενήντα χρόνια χωρίς τον Αριστοτέλη Ωνάση - Ο βίος και η πολιτεία του Έλληνα κροίσου
Ο επιχειρηματίας που άφησε το στίγμα του στην ιστορία της Ελλάδας - Τα μυστικά της επιτυχίας του

Ανατροπή στις επενδύσεις των ΑΕΕΑΠ – Τι αλλάζει
Το βαθύ discount στις μετοχές των Ανώνυμων Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) και οι προσδοκίες – Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο

Με ταχείς ρυθμούς ο «γάμος» Entersoft-Softone
Η ενιαία Entersoft-Softone βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής εμπορικής ονομασίας, ενοποίησης διοικητικών δομών αλλά και διαμόρφωσης του protfolio λύσεων που θα προσφέρει προς τους πελάτες της