Με επιμονή και ωριμότητα, το Χρηματιστήριο Αθηνών συντήρησε την ανοδικότητά του, κλείνοντας για 8η συνεχόμενη ημέρα θετικό. Η πολυφωνία και ο τρόπος που ανταλλάσσονται οι μετοχές στο ταμπλό είναι μοναδικός.

Για άλλη μια μέρα, 26 μετοχές είδαν νέα υψηλά 52 εβδομάδων, εκ των οποίων πολλές σε νέα ιστορικά ή πολυετή.

Κάτι το οποίο εξασφαλίζει την απουσία εγκλωβισμένων, άρα και την απουσία βαρους.

Και με δεδομένο ότι αφενός τα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων ήταν εξαιρετικά, αφετέρου η επικείμενη ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας θα διαθέσει τις μετοχές μας (κυρίως του 25άρη) στα  μεγάλα θεσμικά, μπορούμε να ατενίζουμε οτ μέλλον με αισιοδοξία.

Εξάλλου, το ταμπλό έχει αποτυπώσει τα παραπάνω με τον καλύτερο τρόπο, κι ως γνωστόν, τελικά μόνο εκείνο έχει δίκιο.

Ειδική μνεία στον όμιλο Viohalco, με τη μάνα μετοχή να υπεραποδίδει πατώντας στα 6 ευρώ, την ΕΛΧΑ να ..ξυπνάει από τον λήθαργο και τη CENER να μας αφήνει άφωνους, πηγαίνοντας καρφί για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με ό, τι αυτό συνεπάγεται εν όψει αναβάθμισης.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί μια ευστροφία της μικρής κεφαλαιοποίησης, ένα φαινόμενο που ακολουθεί μεγάλες κινήσεις, καθώς οι -κερδισμένοι πλέον- επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους και σε δεύτερες επιλογές, που κατά τ’ άλλα είναι αξιοπρεπέστατες μικρές εταιρείες.

ΙΝΤΕΤ, ΕΣΥΜΒ, ΕΛΓΕΚ, ΣΙΔΜΑ, ΚΟΥΑΛ, ΕΛΣΤΡ, ΠΕΤΡΟ, ΕΛΓΕΚ είναι μερικές από αυτές.

Μέσες-άκρες, το ΧΑ έχει άριστες συθήκες να συνεχίσει δυναμικά. Οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση (πρώτη στήριξη 1170 μονάδες) θα εκλαμβάνεται μέχρι μεοτέρας ως ευκαιρία (επανα)τοποθέτησης, σε επιλογές που παρακολουθούμε και σχολιάζουμε καθημερινά, και εν γένει σε εκείνες που έχουν επιδείξει την καλύτερη ανοδική συμπεριφορά όλο αυτό το διάστημα.

Κλαδικά, επαναλαμβάνουμε ότι οι 4 προτιμότεροι είναι τράπεζες, κατασκευές, ενέργεια/ΑΠΕ και φυσικά πληροφορική.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής