Πτωτικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διορθώνοντας ελαφρώς μετά την ανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών, εν αναμονή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Αντίρροπες κατευθύνσεις

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,16% στις 7.590 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,27% στις 16.268 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,31% στις 7.306 μονάδες.

Εν αναμονή της απόφασης της ΕΚΤ

Η ΕΚΤ πρόκειται να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς της κατά άλλες 25 μονάδες βάσης κατά τη συνεδρίασή της σήμερα και αναμένεται να δηλώσει ότι οι μελλοντικές αποφάσεις για τα επιτόκια θα εξαρτώνται από τα δεδομένα, καθώς η αβεβαιότητα επιβαρύνει τις προοπτικές του πληθωρισμού και της ανάπτυξης.

Μία απόφαση, η οποία έχει ουσιαστικά προαναγγελθεί τόσο από την ίδια την πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ όσο κι από άλλους κεντρικούς τραπεζίτες. Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει δώσει σήμα ότι ο κύκλος των αυξήσεων των επιτοκίων δεν έχει κλείσει καθώς παρατηρούνται σημάδια ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η δράση της κεντρικής τράπεζας στην Ευρώπη θα έρθει μετά την παύση των αυξήσεων επιτοκίου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, στο εύρος-στόχο του 5%-5,25%. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα προέβλεψε ότι θα αυξήσει τα επιτόκια έως και 5,6% πριν από το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές