Κάτω από τις 25.000 ευρώ για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, υποχωρεί η τιμή του Bitcoin την Πέμπτη, μετά την απόφαση της Fed να κάνει ένα διάλειμμα στην επιθετική νομισματική της πολιτικής, σηματοδοτώντας παράλληλα δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μ.β. έως το τέλος του έτους.

Ειδικότερα, το Bitcoin χάνει περίπου 4% στα 24.866,92 δολάρια,  ενώ το Ether υποχωρεί κατά περισσότερο από 5% στα 1.632,47 δολάρια.

Η πτώση ξεκίνησε αργά την Τετάρτη, με τα κρυπτονομίσματα να ακολουθούν τη βουτιά της Wall Street στον απόηχο της συνεδρίασης της Fed.

«Αυτό έχει ελάχιστη σχέση με τη FOMC [Fed], και περισσότερο με τη μειωμένη ρευστότητα και το αδύναμο κλίμα», δήλωσε ο Michael Safai, διευθύνων εταίρος της Dexterity Capital. «Δεδομένου πόσο μικροί είναι οι όγκοι συναλλαγών αυτή τη στιγμή, μια αρκετά μεγάλη (αλλά όχι τεράστια) εντολή πώλησης είναι αρκετή για να πυροδοτήσει τις ρευστοποιήσεις».

«Οι έμποροι είναι πιο διατεθειμένοι να κρατούν τα χρήματά τους εκτός τραπεζιού εν μέσω αυτής της ρυθμιστικής αντίδρασης, ειδικά όταν πρόκειται για altcoins, επομένως δεν πρόκειται να εισρεύσουν πολλά νέα κεφάλαια για να αυξήσουν τις τιμές τόσο εύκολα», πρόσθεσε.

Περαιτέρω πτώση

Σύμφωνα με τον αναλυτή αγοράς του eToro, Τζος Γκίλμπερτ, ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ, έχει καταστήσει σαφές ότι πρόκειται μόνο για μια προσωρινή παύση, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα για το Bitcoin μακροπρόθεσμα.

«Μεγάλο μέρος της θετικότητας που έχουμε δει από τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου φέτος, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, βασίζεται στην προσδοκία ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί και τα επιτόκια θα κορυφωθούν και μετά θα αρχίσουν να μειώνονται», είπε ο Γκίλμπερτ.

«Ο πληθωρισμός κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά τα σχόλια από τον Τζερόμ Πάουελυποδηλώνουν ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που θα έφερνε νέα πτώση για το Bitcoin».

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Cointelegraph, Marcel Pechman, τα τρέχοντα δεδομένα επιλογών για το Bitcoin υποδηλώνουν περαιτέρω διολίσθηση, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η «ρυθμιστική εχθρότητα» προς τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων σε αμερικανικό έδαφος σε συνδυασμό με την πιθανότητα περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News