Αυξάνονται οι πιέσεις αυτήν την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να δείχνουν όλο και πιο απρόθυμοι να απορροφήσουν την προσφορά που εκδηλώνεται. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,81% στις 1.264,18 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 30 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ήπιες πιέσεις

Καθαρά τεχνικό χαρακτήρα έχει μέχρι στιγμής η διόρθωση στο ΧΑ, με τις κινήσεις να είναι μετρημένες, όπως μαρτυρά και ο τζίρος. Άλλωστε, με αρκετούς τίτλους να είναι σε πολυετή υψηλά, οι αγοραστές δεν δείχνουν πρόθυμοι ακόμη να απορροφήσουν την προσφορά, αφήνοντας τις τιμές να γίνουν περισσότερο ελκυστικές σε χαμηλότερα επίπεδα.

Έτσι, η σημερινή εικόνα δεν έχει διαταράξει σε καμία περίπτωση την ανοδική δυναμική της αγοράς. Οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση (πρώτη στήριξη 1170 μονάδες) θα εκλαμβάνεται μέχρι νεοτέρας ως ευκαιρία (επανα)τοποθέτησης, σε τίτλους που εν γένει έχουν επιδείξει την καλύτερη ανοδική συμπεριφορά όλο αυτό το διάστημα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Εθνική και Λάμδα βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, ενώ σημαντικές είναι και οι απώλειες σε Σαράντης, Aegean, Alpha Bank, Coca Cola, ΔΕΗ, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα και Autohellas. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Μυτιληναίος, Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ σε θετικά οι Jumbo, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών