Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Νίκος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε εκ νέου τον γ.γ. του Οργανισμού για την ετοιμότητά του, σε ό,τι αφορά την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά,  και εντός του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την προστιθέμενη αξία διορισμού Απεσταλμένου του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό.

Τι συζήτησαν Γκουτέρες – Χριστοδουλίδης

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε επίσης τον κ. Γκουτέρες για τα αποτελέσματα των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες και τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξης των συνομιλιών στη συμφωνημένη βάση, υποβοηθητικά των προσπαθειών του ΟΗΕ.

Από πλευράς του, ο γενικός γραμματέας επαναβεβαίωσε για τη δέσμευση του στην επίλυση του Κυπριακού εντός των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο γ.γ. του ΟΗΕ, αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση της προσπάθειας επανέναρξης των συνομιλιών και συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τζάρεντ Άιζακμαν: Ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA
Επικαιρότητα |

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA

Επιχειρηματίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Τζάρεντ Άιζακμαν ετοιμάζεται να διευθύνει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρά τις επαγγελματικές του σχέσεις με την SpaceX του Ίλον Μασκ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»