Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, λαμβάνοντας σημαντικές στηρίξεις από την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αφήσει και πάλι αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο -0,1%.

Wall Street: Οι νέες προσδοκίες για τη Fed έφεραν άνω του 1% άλμα

Στην Ιαπωνία, οι δείκτες αντέστρεψαν τις ενδοσυνεδριακές τους απώλειες και έκλεισαν υψηλότερα. Ο Nikkei 225 κέρδισε 0,66% στις 33.706,08 μονάδες και ο Topix σημείωσε άνοδο 0,28% στις 2.300,36 μονάδες. Και οι δύο δείκτες βρίσκονται σε υψηλά 33 ετών.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 1,06% για να κλείσει στις 7.251,2 μονάδες, τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων περίπου δύο μηνών, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,44% και ο Kosdaq ενισχύθηκε 1,16%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,69%, επεκτείνοντας το ράλι του μετά την άνοδο άνω του 2% την Πέμπτη, ενώ οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν επίσης όλες υψηλότερα. Ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,37% και ο Shenzhen Component κέρδισε 0,55%.

Συνέχεια των «Abenomics»

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε σήμερα την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική, επιλέγοντας να στηρίξει την εύθραυστη οικονομική ανάπτυξη σε μια περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε τον στόχο της για το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1% και δεν προχώρησε σε αλλαγές στην πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, μια απότομη αντιστροφή από την πτώση 0,4% που καταγράφηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Οι υψηλότερες αυξήσεις στις τιμές παραγωγού καταγράφηκαν κυρίως στα προϊόντα χαρτιού, τα οποία σημείωσαν αύξηση 3,7% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές