Μετά από μία συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, λήξης παραγώγων και έμμεσων κυμάτων rebalancing, το ελληνικό χρηματιστήριο κατάφερε να κλείσει με άνοδο, πάνω από τις 1.270 μονάδες. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,67% στις 1.277,56 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 187 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας η άνοδος έφτασε στο 1,2%.

Νωθρό άνοιγμα, υψηλά ημέρας στις 1.280 μονάδες και κλείσιμο με μικρά κέρδη ήταν η πορεία της αγοράς σήμερα, ολοκληρώνοντας μια συνεδρίαση που η λήξη των παραγώγων έφερε πάνω από 15 εκατ. ευρώ συναλλαγές και τα έμμεσα κύματα των αναδιαρθρώσεων σε δείκτες του FTSE Russell, ανέβασε τον τελικό απολογισμό του τζίρου κατά περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Τι «βλέπει» η JP Morgan για τα ελληνικά ομόλογα – Πού θα πάνε τα επιτόκια σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη

Παρόλα αυτά, η εικόνα θόλωσε από τις διορθωτικές κινήσεις που υπήρξαν στον τραπεζικό κυρίως κλάδο, ειδικά στην Εθνική, με το ΧΑ να βρίσκει στηρίγματα σε τίτλους που έχουν μείνει πίσω, όπως ο ΟΤΕ. Μάλιστα, το roll over και οι επιλεκτικές κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων έδωσαν τη ρευστότητα που χρειάστηκε η αγορά προκειμένου να κρατήσει υπό έλεγχο τις πιέσεις, χωρίς να χάσει ούτε μονάδα από τα κεκτημένα της.

Άλλωστε, η εκτίμηση και η ανάλυση που δείχνουν ανοδική συνέχιση εξακολουθούν να υφίστανται, αν και υπάρχουν κάποια ψήγματα κόπωσης μετά από τόσο έντονο ανοδικό τέμπο. Ακόμη και σε περίπτωση μεγαλύτερης διόρθωσης επομένως, η βασική στήριξη βρίσκεται στη ζώνη 1130-1170, χωρίς να είναι απαραίτητο να επιστρέψει εκεί ο Δείκτης. Ωστόσο τεχνικά υποδεικνύεται ότι έστω και μια τόσο «μεγάλη» πτωτική προσπάθεια 100 μονάδων δεν πρόκειται να τρομάξει στο ελάχιστο τα μεσο-μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, ο Μυτιληναίος ξεχώρισε με το +3,64%, με τις Motor Oil, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, , ΟΤΕ, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή, να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι Λάμδα, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Alpha Bank και Eurobank, ενώ σε αρνητικά οι Jumbo και ΟΛΠ. Μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκαν οι Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Εθνική και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών