Ένα ακόμη ανοδικό βήμα κάνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν έχει τους σηματωρούς του στο πλευρό του, καταφέρνει να βρει το δρόμο προς τη ζώνη των 1.280 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,65% στις 1.277,26 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 62 εκατ. ευρώ.

Αν και οι τράπεζες δείχνουν αδύναμες και σήμερα, το ΧΑ έχει τα καύσιμα για να κλείσει την παρένθεση της τριήμερης πλάγιας κίνησης και να κλείσει μία ακόμη ανοδική εβδομάδα. Μάλιστα, το roll over και οι επιλεκτικές κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων έδωσαν τη ρευστότητα που χρειάστηκε η αγορά προκειμένου να κρατήσει υπό έλεγχο τις πιέσεις, χωρίς να χάσει ούτε μονάδα από τα κεκτημένα της.

Η ανάλυση

Άλλωστε, η εκτίμηση και η ανάλυση που δείχνουν ανοδική συνέχιση εξακολουθούν να υφίστανται, αν και υπάρχουν κάποια ψήγματα κόπωσης μετά από τόσο έντονο ανοδικό τέμπο. Ακόμη και σε περίπτωση μεγαλύτερης διόρθωσης επομένως, η βασική στήριξη βρίσκεται στη ζώνη 1130-1170, χωρίς να είναι απαραίτητο να επιστρέψει εκεί ο Δείκτης. Ωστόσο τεχνικά υποδεικνύεται ότι έστω και μια τόσο “μεγάλη” πτωτική προσπάθεια 100 μονάδων δεν πρόκειται να τρομάξει στο ελάχισστο τα μεσο-μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια.

Σε επίπεδο τίτλων, ξεχωρίζουν ανοδικά οι Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Motor Oil και Μυτιληναίος, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε ΕΛΧΑ, Jumbo, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και Τιτάν. Θετικά κινούνται οι Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Alpha Bank και Λάμδα, ενώ αρνητικά οι Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Autohellas, Aegean, Εθνική, ΕΥΔΑΠ και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών