
Ο Ίλον Μασκ, μιλώντας στο συνέδριο VivaTech, που πραγματοποιείται στο Παρίσι, δήλωσε ότι ευελπιστεί η startup Neuralink να είναι σε θέση να τοποθετήσει το πρώτο της ηλεκτρονικό εμφύτευμα σε άνθρωπο εντός της χρονιάς που διανύουμε.
Ο δισεκατομμυριούχος είχε αποκαλύψει τον περασμένο μήνα ότι η αρμόδια αμερικανική ρυθμιστική Αρχή FDA (Food and Drug Administration) έδωσε την άδειά της στην Neuralink για τις πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.
Ο Ίλον Μασκ είναι ο ιδανικός ξένος επενδυτής για το Πεκίνο
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων καθώς είχαν προηγηθεί κατηγορίες σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των πειραμάτων με ζώα.
Ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε πάνελ του VivaTech, ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter, επιβεβαίωσε την άποψή του ότι θα πρέπει να υπάρξει μία «παύση» στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και ότι ο συγκεκριμένος τομέας χρειάζεται ρύθμιση.
«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η ψηφιακή “υπέρ-νοημοσύνη” να έχει αρνητικές επιπτώσεις», είπε ο Μασκ κατά την διάρκεια του συνεδρίου. «Είμαι υπέρ της ρύθμισης της AI», συμπλήρωσε.
Η αξία της Tesla
Αναφερόμενος στην Tesla, και ειδικότερα για την χρηματιστηριακή της αξία, ο Μασκ είπε ότι αυτή βασίζεται στην «αυτονομία» για να προσθέσει ότι δεν περίμενε ότι η Tesla θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο, τουλάχιστον όσον αφορά την χρηματιστηριακή της αξία.
«Η αξία της εταιρείας βασίζεται κυρίως στην αυτονομία. Αυτός είναι πραγματικά, νομίζω, ο κύριος μοχλός της αξίας μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μασκ.
Σημειώνεται ότι για χρόνια η Tesla δεν έχει επιτύχει τον στόχο της για ικανότητα πλήρωε αυτόνομης οδήγησης. Η ίδια η Tesla θεωρεί ότι αυτό που η ίδια αποκαλεί λογισμικό Full Self-Driving δεν κάνει το όχημά της αυτόνομο και απαιτεί την επίβλεψη του οδηγού.
«Αν και το έχω ξαναπεί, νομίζω ότι θα λύσουμε το θέμα της αυτονομίας σύντομα», σημείωσε ο Μασκ. «Ακόμη και αν έχεις μία μειωμένη ποσοστιαία πιθανότητα να επιτύχεις πλήρη αυτονομία, πρόκειται για κάτι πραγματικά πολύτιμο», συμπλήρωσε.
Twitter: Η επιστροφή των διαφημιζόμενων
Τέλος, αναφερόμενος στο Twitter, ένα απόκτημα που μάλλον του προκάλεσε αρκετούς πονοκεφάλους τους τελευταίους αρκετούς μήνες, είπε ότι η πλατφόρμα «βλέπει υψηλά ρεκόρ όλων των εποχών σε επίπεδο χρήσης».
Ο Μασκ συμπλήρωσε ότι σχεδόν όλοι οι διαφημιζόμενοι, οι οποίοι προηγουμένως είχαν αποχωρήσει από το Twitter, πλέον έχουν επιστρέψει ή έχουν δηλώσει ότι θα επιστρέψουν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.


Latest News

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι επισκέπτες στη Beyond 2025
Η BEYOND 2025 συγκέντρωσε περισσότερους από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και από 10 χώρες

Οι start-ups που δημιουργούν εργαλεία παραγωγικότητας είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της ΑΙ - Ποιες είναι
Οι επενδυτές ποντάρουν σε AI startups που αναπτύσσουν πρακτικές εφαρμογές της ΑΙ αναζητώντας μεγάλα κέρδη χωρίς τεράστιες δαπάνες

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ με την τεχνητή νοημοσύνη
To ChatGPT, όπως και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, εξελίσσονται χρησιμοποιούνται από όλο και περισσότερους ανθρώπους για μια ευρεία γκάμα αναζητήσεων

Ποιες είναι οι 10 χώρες με τα περισσότερα ταλέντα στην AI
Έρευνα της Microsoft, με τη συμμετοχή 31.000 ατόμων σε 31 χώρες, έδειξε ότι το 66% των επιχειρήσεων δεν θα προσλάμβανε κάποιον χωρίς δεξιότητες στην τεχνητή νοημοσύνη

Η συμβολή της ΑΙ στην κατανόηση της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη
Τα πρώτα αποτελέσματα της χρήση υψηλής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης στην παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας στη Σαντορίνη

Alphabet και Nvidia επενδύουν στην εταιρεία του Σάτσκεβερ, συνιδρυτή της OpenAI
Σύμφωνα με το Reuters, Alphabet και Nvidia επενδύουν στην SSI του Ίλια Σάτσκεβερ που είχε αποχωρήσει πέρυσι από την OpenAI δημιουργό του ChatGTP

Πισσαρίδης (LSE): Η μάχη για την AI κερδίζεται με επενδύσεις και αλλαγές
Για την ανάγκη επενδύσεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ευρώπη ώστε να μη χάσει ακόμα περισσότερο έδαφος από τις ΗΠΑ, μίλησε ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, Regius Professor, London School of Economics and Political Science

Παπαστεργίου: Ειδική γραμματεία για την AI στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
«Η Ελλάδα είναι ένα τρένο που ξεκινάει σιγά σιγά και θα τρέξει γρήγορα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα προβλήματα για να μην χάσουμε χρόνο», σημείωσε ο κ. Ππαστεργίου

Η xAI του Μασκ προσλαμβάνει ειδικούς να χαλιναγωγήσουν το αθυρόστομο chatbot
Το Grok εκστομίζει ακατάλληλη φρασεολογία και ρατσιστικά σχόλια

Η επόμενη μέρα των ΜμΕ με όρους AI: Από τη συμμόρφωση στην ανταγωνιστικότητα
H τεχνητή νοημοσύνη και η ψηφιακή ωριμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων ήταν το θέμα του πάνελ με τίτλο «Tech Forward: The Future of Greek Business» στο Φόρουμ των Δελφών