Η τουρκική εφημερίδα Milliyet που ανήκει στον Όμιλο Demirören Media αναστέλει την έντυπη έκδοσή της στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου. Θα συνεχίσει σε ψηφιακή μορφή. Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Όμιλος Demirören Media αποφάσισε να κάνει περικοπές στις εφημερίδες Χουριέτ και Πόστα.

Από το 1950

Η Μιλιέτ μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Τουρκίας άρχισε να εκδίδεται από το 1950. Για πολλά χρόνια το πρόσωπο που άφησε το στίγμα του στην εφημερίδα ως αρχισυντάκτης ήταν ο Αμπντί Ιπεκτσί ο οποίος δολοφονήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1979, από τον Μεχμέτ Άκτζα , ο οποίος αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.

Ο Ιπεκτσί κατόρθωσε να ανεβάσει το επίπεδο στον Τουρκικό τύπο με την εισαγωγή δημοσιογραφικών κριτηρίων.

Στις 6 Οκτωβρίου 1980, η οικογένεια Καρατζάν ιδιοκτήτες της εφημερίδες εκχώρησε την εφημερίδα στον Αϊντίν Ντογάν, τον βασικό μιντιακό μεγιστάνα στην Τουρκία.

Από το 1994, η Milliyet εγκατέλειψε τη δημοσιογραφική γραμμή που ακολουθούσε επί Αμπντί Ιπεκτσί και υιοθέτησε αρθρογραφία που προσεγγίζει περισσότερο αυτήν της Hürriyet. Για παράδειγμα η διαδικτυακή της έκδοση περιλαμβάνει συχνά αισθησιακό υλικό από την σκανδαλοθηρική ταμπλόιντ The Sun, φτάνοντας σε μεγάλο βαθμό υπερθέτησης στην καθημερινή κάλυψη, με πανομοιότυπα άρθρα και φωτογραφίες.

Τα τελευταία χρόνια τα έντυπα του Ομίλου, ακολουθούν καθαρά φιλοκυβερνητική γραμμή.

Η Milliyet εκδίδεται από την ίδια μιντιακή εταιρεία, την Doğan Medya, που εκδίδει τις Hürriyet και Radikal.  Το 2001 η Milliyet είχε κυκλοφορία 337.000 αντιτύπων ενώ σύμφωνα με το comScore, ο ιστότοπος της Milliyet είναι ο πέμπτος ειδησεογραφικός ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα