Προβάδισμα 24,1 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση που διενήργησε εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου η εταιρεία GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», το διάστημα 12 – 14 Ιουνίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται πλέον στο 41,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει περαιτέρω δυνάμεις και συγκεντρώνει 17,8%.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστό 11,7% και το ΚΚΕ διατηρεί και αυτό τις δυνάμεις του, χωρίς μεταβολές, στο 6,5%.

Πόσο σίγουρη είναι η αυτοδυναμία – Πόσα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Πέφτει η Πλεύση, ανεβαίνει η Ελληνική Λύση

Στο 3,5% βρίσκεται η Ελληνική Λύση, όπως και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ η «Νίκη» συγκεντρώνει ποσοστό 2,9%.

Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,5%, ενώ το κόμμα «Σπαρτιάτες» που στηρίζει ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης, Ηλίας Κασιδιάρης, καταγράφει ποσοστό 2,1%.

Στο 5,4% εμφανίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Η Πλεύση Ελευθερίας, μετά τις αλλεπάλληλες αποχωρήσεις υποψηφίων βουλευτών της, χάνει σχεδόν μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η Ελληνική Λύση προσπερνά τη «Νίκη» και το ΜέΡΑ25 ανακάμπτει με 2,5%.

Η πλειοψηφία θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ

Αντίστοιχα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 44,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,9, ανεβάζοντας την απόστασή τους στο 25,6%. Με βάση αυτό το εύρημα, η ΝΔ θα λάμβανε στη νέα Βουλή 164 έδρες έναντι μόλις 53 του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση για το είδος της κυβέρνησης που θα ήθελαν οι πολίτες να προκύψει μετά τις εκλογές, το 45,9% απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 21,8% κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, και το 9,4% συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ποιοι θέλουν να αλλάξουν την ψήφο τους

Διάθεση αλλαγής ψήφου στις εκλογές της 25ης Ιουνίου εκφράζει το 17,1% του συνόλου, με τον δείκτη μεταβλητότητας να καταγράφεται υψηλότερα στον ΣΥΡΙΖΑ με 17,1% και στο ΠΑΣΟΚ με 18%, ενώ μόλις το 5% όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις 21 Μαΐου σκέφτεται να ψηφίσει διαφορετικά.

Η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει σε υψηλά επίπεδα με 53,9%, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 26,6% των θετικών απόψεων, μένοντας στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Δημήτρη Κουτσούμπα (38,1%), τον Νίκο Ανδρουλάκη (34,3%) και την Ζωή Κωνσταντοπούλου (27%).

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος