
Στα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι εφαρμογές των επιτευγμάτων της σύγχρονης τεχνολογίας στην καθημερινή χειρουργική πράξη και στα μεγάλα οφέλη που προκύπτουν για τον ασθενή, από τη χρήση της ρομποτικής χειρουργικής, αναφέρθηκαν καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμμετείχαν στην ημερίδα «Η θέση της ρομποτικής στη σύγχρονη χειρουργική και ογκολογία» που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας, Διευθυντής της Κλινικής Ρομποτικής Γενικής Χειρουργικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης. Δρ. Χάρης Κωνσταντινίδης, επισήμανε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως σκοπός της ημερίδας είναι, «να κάνουμε γνωστή τη ρομποτική χειρουργική τόσο στο ευρύ ιατρικό κοινό της Θεσσαλονίκης όσο και στο ευρύτερο μη ιατρικό κοινό της πόλης».
Μπορεί ένα τεστ αίματος να προβλέψει το Αλτσχάιμερ;
Όπως ο ίδιος τόνισε είναι σημαντικό να γνωρίζει η κοινωνία, «τις πρωτοπορίες που διενεργούνται εδώ στη Θεσσαλονίκη, εδώ και σχεδόν 13 χρόνια, καθώς επίσης και διάφορες πρωτοπορίες που εφαρμόζονται στο εξωτερικό, καθώς πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει διεθνή χαρακτήρα. Στην συγκεκριμένη ημέρα τονίζουμε τα πλεονεκτήματα και όλα τα οφέλη που δίνονται, στον ασθενή από την ρομποτική».
«Βλέπουμε πολύ μεγάλη διαφορά στους ασθενείς, στην καθημερινότητά τους μετά το χειρουργείο», υπογράμμισε ο χειρουργός ουρολόγος, διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Ουρολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκη Απόστολος Λαμπανάρης και σημείωσε πως, «οι ασθενείς στέκονται πολύ πιο γρήγορα στα πόδια τους, έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα και για τα ογκολογικά περιστατικά. Έχουνε πολύ καλύτερα και ογκολογικά αποτελέσματα αλλά και λειτουργικά αποτελέσματα και γενικά επανέρχονται πολύ πιο γρήγορα στην καθημερινότητα, πίσω στη δουλειά τους».
Η ημερίδα που διοργανώνεται από την Κλινική Ρομποτικής Γενικής Χειρουργικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Λέσχη LIONS Θεσσαλονίκης- Μακεδονίας τη Ρομποτική Χειρουργική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος φιλοξενεί καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
«Η ημερίδα δεν αφορά μόνο το επιστημονικό κοινό αλλά απευθύνεται και στο ευρύ κοινό που έχει ως σκοπό την αποκομιδή της γνώσης και της πληροφόρησης», τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος των LIONS Θεσσαλονίκης- Μακεδονίας, Ειρήνη Γεωργοπούλου και πρόσθεσε, «η ημερίδα έχει και κοινωνική χροιά. Η ρομποτική είναι η σημαντική αλλαγή της σελίδας στην ιστορία της ιατρικής, γιατί οι ασθενείς έχουν άμεση θεραπεία και επιστρέφουν άμεσα στις δραστηριότητές τους και στην εργασία»
Οι διοργανωτές στο πλαίσιο της ημερίδας θα βραβεύσουν τον ιδιοκτήτη του Ιατρικού Διαβαλκανικού, Γ. Αποστολόπουλο, καθώς ήταν από τους πρώτους, όπως σημείωσαν, που αποφάσισαν να επενδύσουν στην ρομποτική και έφερε πριν από 12 χρόνια στη Θεσσαλονίκη τη Ρομποτική Χειρουργική, έτσι ώστε οι Έλληνες επιστήμονες να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα σε ογκολογικούς και μη ασθενείς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Γιατί για κάποιους η ακαταστασία είναι παραγωγική
Όλες οι έρευνες επιμένουν πως η ακαταστασία μειώνει την παραγωγικότητά μας. Ωστόσο, για κάποιους, αποτελεί κομμάτι της δημιουργικότητάς τους.

Ο Ρόλος της Τεχνολογίας στη Διαχείριση του Επιχειρηματικού Ρίσκου
Το ρίσκο, η αβεβαιότητα και τα σύγχρονα Συστήματα Διαχείρισης της Εταιρικής Απόδοσης

Ράιαν Γκόσλινγκ: Από το οσκαρικό La La Land στο Star Wars
Μετά από μήνες συζητήσεων, ο σταρ του Χόλιγουντ Ράιαν Γκόσλινγκ συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη ταινία του franchise Star Wars.

Τι είναι Skinnytok και γιατί προσφεύγει το Παρίσι στην Κομισιόν
Το Skinnytok είναι μία νέα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία τάση που κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Λιγότερη δουλειά - περισσότερες ανησυχίες: Τι αποκαλύπτει μελέτη της ΕΚΤ
Οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν χαμηλότερο φόρτο εργασίας τείνουν να φοβούνται για τη δουλειά τους και να περιμένουν χαμηλές μισθολογικές αυξήσεις

Τι λένε οι managers για τους νέους εργαζόμενους - Οι προκλήσεις στο χώρο εργασίας
H Έκθεση “2025 Global Human Capital Trends” της Deloitte στοχεύει στο να βοηθήσει τους ηγέτες στη διαχείριση σύνθετων εντάσεων στο εργασιακό περιβάλλον

ΕΕ: Με δύο ογκολογικά φάρμακα ξεκίνησε η πρώτη κοινή αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας
Η κοινή αξιολόγηση θα είναι έτοιμη σε 30 μέρες από την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας των φαρμάκων από την Επιτροπή

Γκαλερίστας στη Φλόριντα κατηγορείται για πώληση πλαστών έργων του Γουόρχολ
Ο Λέσλι Ρόμπερτς, ιδιοκτήτης της Miami Fine Art Gallery, που πωλούσε τους πλαστούς Άντι Γουόρχολ θα μπορούσε τώρα να περάσει μια δεκαετία πίσω από τα κάγκελα.

Πώς έφτασε στην κορυφή το Minecraft Movie
Η προσαρμογή του βιντεοπαιχνιδιού Minecraft πέτυχε αυτό που ο κινηματογράφος πάντα θέλει: να πουλήσει μπόλικα εισιτήρια και να δελεάσει τους νέους στις αίθουσες

Γιατί το κοινό σνομπάρει τις πρωτότυπες ταινίες του Χόλιγουντ
Το Χόλιγουντ βγάζει νέες ταινίες βασισμένες σε φρέσκες ιδέες οι οποίες βυθίζονται στα ταμεία