Σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί για τις οικονομικές προοπτικές της περιοχής, ενώ σήμερα οι συναλλαγές είναι υποτονικές, καθώς οι αμερικανικές αγορές είναι σε αργία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,5%, με τον κλάδο των χημικών να χάνει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,34% στις 7.616 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,47% στις 16.280 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,37% στις 7.361 μονάδες.

DW: Αντέχει το χρηματιστήριο την τεχνητή νοημοσύνη;

Οι αμερικανικές αγορές είναι κλειστές λόγω της γιορτής του Juneteenth ή αλλιώς Ημέρα Ελευθερίας.

Προς νέα αύξηση επιτοκίων η Τράπεζα της Αγγλίας

Μετά τις συνεδριάσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών την προηγούμενη εβδομάδα, αυτή θα έχει σειρά η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, σε υψηλό 15ετίας, στο 4,75%. Οι αγορές στοιχηματίζουν ότι τα επιτόκια της βρετανικής κεντρικής τράπεζας θα αυξηθούν σχεδόν στο 6% φέτος.

“Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο ρυθμός του πληθωρισμού θα μειωθεί, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος από ό,τι αναμενόταν”, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι βασικοί μισθοί τους τρεις μήνες έως τον Απρίλιο ήταν 7,2% υψηλότεροι από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα.

Επίσης, τα βλέμματα είναι σταμμένα στο Παρίσι όπου συγκεντρώνονται οι παγκόσμιοι ηγέτες αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να εξασφαλίσει ευρεία υποστήριξη για αναθεώρηση του παγκόσμιου δανεισμού. Η Σύνοδος Κορυφής του Μακρόν για ένα νέο παγκόσμιο σύμφωνο χρηματοδότησης στοχεύει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι πολυμερείς θεσμοί για την καλύτερη υποστήριξη των φτωχών εθνών και την αντιμετώπιση απειλών όπως η κλιματική αλλαγή και οι μελλοντικές πανδημίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές