Ήπια διορθωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί και πάλι τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και τις αναδιαρθρώσεις θέσεων, καθώς η αγορά αφομοιώνει τα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,22% στις 1.274,69 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 15 εκατ. ευρώ.

Η αγορά έχει προσθέσει πάνω από 8 δισ. στην κεφαλαιοποίησή της από τις επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου μέχρι σήμερα, με πολλά κέρδη να είναι εντυπωσιακά ελκυστικά για να μην κατοχυρωθούν, έστω και ως ένα βαθμό. Και μπορεί η εκλογική αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής να μην προκαλεί πλέον επενδυτικό στρες, εντούτοις η επόμενη μέρα του σχηματισμού (πιθανόν) του επόμενου κυβερνητικού σχηματισμού θα πρέπει να επιβεβαιώσει την πορεία της δημοσιονομικής εγκράτειας και της εστίασης στις επενδύσεις που περιμένουν οι οίκοι αξιολόγησης.

Οι ταλαντωτές

Στο μεταξύ, τεχνικά η αγορά χρειάζεται να αφομοιώσει τα υψηλά του 2014, με τους ταλαντωτές να παραμένουν σε υπερτιμημένες ζώνες τιμών σε ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία κλεισίματα.

Άλλωστε, οι διορθώσεις μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά μικρές σε μέγεθος και ακολουθούνται από μεγάλα ημερήσια σερί θετικών συνεδριάσεων. Η πολύ φορτισμένη ανοδική εικόνα δικαιολογεί το ενδεχόμενο μιας διόρθωσης η οποία ωστόσο μπορεί να εκφραστεί με την μορφή μιας πλάγιας συσσώρευσης τιμών.

Σε επίπεδο τίτλων, από τη μία είναι οι πιέσεις σε Coca Cola, Jumbo και ΕΥΔΑΠ και από την άλλη τα σημαντικά κέρδη σε Aegean, Autohellas και ΓΕΚ Τέρνα. Αρνητικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Πειραιώς, Cenergy, Μυτιληναίος, Eurobank, ΔΕΗ και Τιτάν, ενώ θετικά οι Λάμδα, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Motor Oil, Alpha Bank και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών