Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση τις 23,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS, για το ACTION 24, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 40,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκεται κάτω από το 20% και συγκεκριμένα στο 16,8%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,5%, το ΚΚΕ με 7,6%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,7%, ενώ εκτός Βουλής μένουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, Νίκη, ΜέΡΑ25 και Σπαρτιάτες.

Πού πάνε οι ψηφοφόροι που αλλάζουν… ρότα – Οι ανακατατάξεις στα κόμματα και οι εκπλήξεις

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά 31,4% έναντι του Αλέξη Τσίπρα και η κατανομή των εδρών (με αναγωγή) δείχνει επτακομματική βουλή.


Η μεγάλη πτώση του ποσοστού ΣΥΡΙΖΑ και η υλοποίηση των εξαγγελιών

Σε ερώτηση για τη μεγάλη πτώση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το 36,5% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησε ότι «τους ικανοποίησε» και το 30,9% ότι τους προβλημάτισε. Το 19% δήλωσε ότι «δεν τους απασχόλησε» και το 11,4% ότι «τους δυσαρέστησε».

Όσον αφορά στις εξαγγελίες που γίνονται προεκλογικά από τα κόμματα, ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι πάνω από τους μισούς (52,4%) πιστεύουν ότι δεν υπάρχει χώρος στα δημόσια οικονομικά για να υλοποιηθούν.

Αυτοδύναμες ή κυβερνήσεις συνεργασίας;

Το 50,1% θεωρεί τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις καλύτερες για τον τόπο ενώ το 44,5% τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Τέλος το 42,1% αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια με τη ΝΔ στο τιμόνι της χώρας ενώ εντύπωση προκαλεί ότι το 21,9% δεν αισθάνεται ασφάλεια με κανένα κόμμα.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος