
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Μουσταφά Κατρατζή ενημέρωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια ετίχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη», τονίζει.
«Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας», αναφέρει ο κ. Κατρατζή.
Η ανάρτηση
Σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Δημοκρατία, «υπήρξε επικοινωνία με τον κ. Κατραντζή και ο ίδιος αμέσως ανταποκρίθηκε. Στην ανάρτηση μιλάει σαφώς για μουσουλμάνους και χριστιανούς. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τόσες εβδομάδες δεν έχουν βγει να πουν μια κουβέντα. Η διαφορά είναι σαφής. Αλήθεια θα πουν ποιον θα εκπροσωπούν στην ελληνική βουλή όπως τους καλούμε τόσον καιρό;».
Η συζήτηση για τη Ροδόπη και το εκλογικό αποτέλεσμα στις 21 Μαΐου όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν σε πρώτο πλάνο με Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να συγκρούονται σφόδρα για το ζήτημα.
Η αποκάλυψη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο έγγραφο της ΕΥΠ, τόνισε στη χθεσινή διακαναλική του συνέντευξη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «θα έπρεπε να πάρει το Νόμπελ Ανευθυνότητας».
«Δεν έχω συνηθίσει δημόσια να μιλώ για άκρως εμπιστευτικά έγγραφα. Αλλά βλέποντας την ανεύθυνη στάση που κρατά είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Έχει σκοπό να ψαρέψει ψήφους και από το χώρο της ακροδεξιάς. Εγώ έστελνα για ενημέρωση τον αρχηγό της ΕΥΠ στον κ. Μητσοτάκη και όχι χαρτιά».
Στο ίδιο σημείωμα γίνεται σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι αθλιότητα και ανευθυνότητα που παίρνει χαρακτηριστικά απύθμενου θράσους καθώς στο ίδιο σημείωμα που μου έστειλε ο κύριος Μητσοτάκης γίνεται σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της ΝΔ. Αυτή η σαφής αναφορά μιλά για στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου», υπογράμμισε.
Για το ίδιο θέμα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι σε σχέση με το θέμα των δηλώσεων που ζητούνται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί «γραμμή Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη».
«Δηλώσεις εθνικοφροσύνης από τους μουσουλμάνους Έλληνες της Θράκης πριν από τον κ. Μητσοτάκη είχε ζητήσει ο κ. Κασιδιάρης και ο κ. Μιχαλολιάκος και είχαν υποστεί πρόστιμο», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν θα κάνουμε δηλώσεις εθνικοφροσύνης επειδή ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει το κρίσιμο εθνικό θέμα της Θράκης προεκλογικό ζήτημα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη μπροστά σε πολίτες της μειονότητας ήταν «ωμός εκβιασμός», αλλά όχι μόνο προς τη μειονότητα, αλλά προς όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Πηγή: in.gr


Latest News
![Ευρώπη: Στις 760.000 θα ανέλθουν οι νέες θέσεις εργασίας με την αύξηση των δαπανών για την άμυνα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/photo_2025-03-05_13-28-51-1-1024x600-1-600x352.jpg)
Έκρηξη 760.000 θέσεων εργασίας φέρνει η αύξηση των δαπανών για την άμυνα [γράφημα]
Τις προβλέψεις αυτές κάνει σε έκθεσή της η εταιρεία συμβούλων Kearney, η οποία προειδοποιεί ότι η έλλειψη εργαζομένων του κλάδου είναι δραματική

Η Ρωσία εξακολουθεί να «συνεργάζεται με τις ΗΠΑ» - Άμεση απάντηση μετά την οργή Τραμπ για Πούτιν
Η Ρωσία απάντησε στην κριτική του Τραμπ προς τον Πούτιν επιχειρώντας να υποτιμήσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο ηγετών

Καταδικάστηκε σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων – Δεν μπορεί να είναι υποψήφια το 2027
Ραγδαίες εξελίξεις στη Γαλλία καθώς δικαστήριο καταδικάζει τη Λεπέν σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και τετραετή φυλάκιση – «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα για την προεδρία

Από 1η Απριλίου οι δηλώσεις ΦΠΑ των νέων επιχειρήσεων ενημερώνει η ΑΑΔΕ
Σε τροποποίηση του χρόνου υποβολής προχωρά η ΑΑΔΕ τις για νεοσύστατες επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα, για τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας τους

Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος η Λεπέν
Η πρόταση της εισαγγελίας για τη Μαρίν Λεπέν περιλαμβάνει τη στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για πέντε χρόνια – Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου

Πυρά από την Ενωση Δικαστών - Εισαγγελέων για 13ο και 14ο μισθό
Με μία αιχμηρή ανακοίνωση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για πρωτοφανή δείγμα έλλειψης σεβασμού από την πλευρά της κυβέρνησης που αρνείται ακόμα και τον διάλογο

Με άδεια επί πληρωμή η επίσκεψη Ευρωπαίων στη Βρετανία - Οι νέοι κανόνες
Το ταξίδι προς τη Βρετανία αλλάζει για τους Ευρωπαίους, καθώς από την Τετάρτη θα απαιτείται η έκδοση ειδικής ηλεκτρονικής άδειας - Οι εξαιρέσεις σε Χίθροου και Μάντσεστερ

Φαραντούρης: Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για δασμούς σε κρασιά και αλκοολούχα ποτά από τις ΗΠΑ
Μέτρα αποτροπής και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που θα επιφέρει η ενδεχόμενη επιβολή δασμών στους παραγωγούς ζητά ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς Νικόλας Φαραντούρης

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Ψηφιακά όπλα για την απλούστευση των διαδικασιών στο Δημόσιο φέρνει η συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών

Greece Launches New Unemployment Benefit
This system calculates the benefit amount under both the current and new frameworks, ensuring recipients receive either the same or a higher amount under the pilot scheme.