Με μικτά πρόσημα έκλεισαν και σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να μειώσει το βασικό επιτόκιο των μονοετών και πενταετών δανείων κατά 10 μονάδες βάσης το καθένα στο 3,55% και 4,20%, αντίστοιχα.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τη μείωση ορισμένων βασικών επιτοκίων δανεισμού από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας την περασμένη εβδομάδα.

Οι δείκτες

Ειδικότερα ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,35%, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,24%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε κατά 1,9%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,86% και έκλεισε στις 7.357 μονάδες, οδηγώντας τα κέρδη στην περιοχή και σηματοδοτώντας ένα νικηφόρο σερί επτά ημερών.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 αντέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και έκλεισε οριακά ανοδικά στις 33.388,91 μονάδες, ενώ ο Topix έχασε 0,29% και έκλεισε στις 2.283,85 μονάδες.

Ο Kospi στη Νότια Κορέα συνέχισε επίσης την πτώση του από τη Δευτέρα, υποχωρώντας 0,17%, μαζί με τον Kosdaq που σημείωσε απώλειες 0,22%.

Τίτλοι

Οι μετοχές των κατασκευαστών στην ηπειρωτική Κίνα υποχώρησαν πάνω από 3% μετά τη μείωση των βασικών επιτοκίων των πενταετών δανείων της Κίνας λιγότερο από ό,τι ανέμεναν ορισμένοι οικονομολόγοι. Το Reuters ανέφερε ότι σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε πριν από την ανακοίνωση, 16 από τους 32 αναλυτές που ερωτήθηκαν ανέμεναν μεγαλύτερη μείωση του βασικού επιτοκίου των πενταετών δανείων κατά τουλάχιστον 15 μονάδες βάσης.

Οι μετοχές ακινήτων στον δείκτη Hang Seng ηγήθηκαν των απωλειών, με τον δείκτη Hang Seng Mainland Properties να υποχωρεί περισσότερο από 3,5%. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Country Garden Holdings ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος στον HSI και σημείωσε πτώση 5,65%, ενώ η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα Longfor Group διολίσθησε κατά 4,94%.

Από την άλλη, οι ιαπωνικοί εμπορικοί οίκοι σημείωσαν άλμα, αφού η Berkshire Hathaway αύξησε τη συμμετοχή της σε πέντε ιαπωνικές εμπορικές εταιρείες σε ποσοστό που υπερβαίνει κατά μέσο όρο το 8,5%. Η Mitsui σημείωσε άλμα 4,55%, η Marubeni κέρδισε 3,44% και η Mitsubishi αυξήθηκε κατά σχεδόν 4%, ενώ οι Itochu και Sumitomo αυξήθηκαν κατά σχεδόν 3% η καθεμία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές