Αναχώματα πέριξ των 1.260 μονάδων ύψωσε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς κατάφερε, έστω και με δυσκολία, να κρατήσει υπό έλεγχο τις πιέσεις των πωλητών. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,28% στις 1.264,96 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 95 εκατ. ευρώ.

Αν και βρέθηκε ενδοσυνεδριακά ακόμη και στο -1,15%, το ΧΑ κατάφερε να ενεργοποιήσει τους αγοραστές σε επιλεγμένους τίτλους και να δώσει τις στηρίξεις που χρειαζόταν ο γενικός δείκτης για να κρατήσει τις 1.260 μονάδες. Αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τις 1.000 μονάδες στον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος πέρασε και πάλι σε τριψήφια επίπεδα, μετά από δέκα συνεδριάσεις.

Μπορεί και καλύτερα

Τεχνικά, η αγορά έχει περιθώρια να κινηθεί ασφαλώς μέχρι τις 1.250 μονάδες σε πρώτο χρόνο, ή στις 1.200 μονάδες σε δεύτερο, χωρίς να χάσει τη δυναμική της. Τουναντίον μάλιστα καθώς θα μπορέσει να ενισχύσει τις δυνάμεις της για τον επόμενο στόχο, που ασφαλώς είναι οι 1.300 μονάδες. Άλλωστε, αυτό το περιβάλλον ευνοεί την αποφόρτιση των ήδη τεταμένων ταλαντωτών σε υπεραγορασμένα επίπεδα.

Οι ενδείξεις πάντως της διόρθωσης βρίσκονται στην αγορά, από την περασμένη εβδομάδα, όταν και τρεις ημέρες από τις πέντε η αγορά έδειχνε σημάδια κόπωσης. Οι αγοραστές βρίσκονται στα χαρακώματα περιμένοντας καλύτερες τιμές για να συνεχίσουν να «σκουπίζουν» την προσφορά εκείνων που κατοχυρώνουν πλέον τα κέρδη τους με γρηγορότερο ρυθμό. Μια συμπεριφορά λίγο έως πολύ αναμενόμενη, καθώς η αγορά έδειχνε ότι χρειαζόταν ανάσες για να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Σε επίπεδο τίτλων, η Πειραιώς σημείωσε απώλειες 3,82%, ενώ σημαντική ήταν και η πτώση σε Jumbo, Εθνική, Σαράντη, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, Autohellas, ΟΤΕ και Quest. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν Eurobank, Titan, Coca Cola, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ και Alpha Bank, ενώ σε θετικά οι Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil και Aegean. Η ΓΕΚ Τέρνα κέρδισε 3,15% και ο Μυτιληναίος βρέθηκε στο +2,42%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών