
Κύκλωμα παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών εντοπίστηκε στην Ανατολική Αττική, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε επιχείρηση συσκευασίας και εκτύπωσης. Εκεί βρέθηκαν να απασχολούνται 45 παράνομα διαμένοντες στη χώρα αλλοδαποί, από την Αιθιοπία, το Πακιστάν, την Ινδία και τη Γεωργία. Ανάμεσά τους και πέντε ανήλικοι εργαζόμενοι.
Επιθεώρηση Εργασίας: Ενισχύει τον ελεγκτικό μηχανισμό στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες
Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, η αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και για ύπαρξη κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων, καθώς συνελήφθη αλλοδαπός ως ύποπτος για διακίνηση των αλλοδαπών εργαζομένων, τους οποίους φέρεται να εκμεταλλευόταν λόγω της ιδιαίτερα ευάλωτης θέσης τους και να τους απέδιδε υποτυπώδη αμοιβή, καρπούμενος από την αξία της εργασίας τους όφελος για λογαριασμό του. Η Αστυνομία εντόπισε πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα.
Πρόστιμα
Εκτός από την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, η Επιθεώρηση Εργασίας θα επιβάλει στην εργοδότρια επιχείρηση πρόστιμα 490.000 ευρώ, για αδήλωτη απασχόληση και παραβίαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Παράλληλα, ενημερώθηκε η ειδική γραμματεία προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου να μεριμνήσει για την κοινωνική προστασία των πέντε ανηλίκων.
Οι επιθεωρητές εργασίας, έχοντας ενδείξεις ότι μπορεί να συντρέχει εργασιακή εκμετάλλευση που να συνιστά εμπορία ανθρώπων, ήρθαν σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ασφαλείας, ώστε έμπειροι αστυνομικοί να αναλάβουν τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Γνωμοδότηση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Ταυτόχρονα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, Γιώργος Τζιλιβάκης , εξέδωσε δια του αρμόδιου Αντιεισαγγελέα, Γεώργιου Σκιαδαρέση, την υπ’ αριθμόν 5/12-06-2023 εμπεριστατωμένη γνωμοδότηση σε θέματα που αφορούν την αποτελεσματική συνεργασία και έρευνα της Επιθεώρησης Εργασίας με τις αστυνομικές αρχές, για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.


Latest News

Το... χαρέμι του Μασκ και οι «λεγεώνες» παιδιών – Το συγκρότημα στο Όστιν
Ποιες τακτικές χρησιμοποιεί ο Μασκ για να διαχειριστεί τη «λεγεώνα» των μωρών του - και τις μητέρες τους. Έχει ήδη αποκτήσει 14 παιδιά, αλλά μπορεί να έχει πολλά περισσότερα

Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές λασποβροχές
Ο καιρός ανά περιοχή – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

Από σήμερα η επιστροφή των πινακίδων για το Πάσχα - Ποιοι εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας