Η Alphabet, μητρική της Google, βρίσκεται σε πρώιμα στάδια συζητήσεων με κατασκευαστές στην Ινδία ώστε να προχωρήσει σε μερική μεταφορά της παραγωγής των έξυπνων κινητών τηλεφώνων Pixel στην Ινδία.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, η Google, όπως και οι υπόλοιποι τεχνολογικοί κολοσσοί, βλέπει την Ινδία σαν έναν κατασκευαστικό κόμβο, που θα επιτρέψει στην αμερικανική εταιρεία να απαγκιστρωθεί από τις κατασκευαστικές υποδομές της Κίνας, αφού οι αυστηροί περιορισμοί που σχετίζονται με τον COVID δημιούργησαν σοβαρά εμπόδια στη βιομηχανική παραγωγή στη χώρα.
H Google θα συνεχίσει την… αργή και υπεύθυνη ανάπτυξη της AI
Η Google φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Lava International, Dixon Technologies India και την Bharat FIH, ινδική θυγατρική της Foxconn Technology Group.
Σημειώνεται ότι η ταϊβανέζικη Foxconn, εκ των σημαντικότερων κατασκευαστών της Apple, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην ινδική πολιτεία Telangana. Μόλις ένα μήνα νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, είχε επισκεφθεί τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι.
Η Foxconn αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή της Apple και από τα εργοστάσιά της βγαίνει το 70% της παγκόσμιας παραγωγής iPhone. Το νέο εργοστάσιο στην Telangana θα απασχολεί 25.000 εργάτες «σε πρώτη φάση», σύμφωνα με tweet της τοπικής ινδικής πολιτειακής κυβέρνησης.
Πέρα από τα προβλήματα που προκάλεσε ο COVID στην παραγωγή των κινεζικών εργοστασίων, υπάρχουν στο κάδρο και οι γεωπολιτικές εντάσεις. Σε αυτό το κλίμα εταιρείες όπως η Apple και η Google έχουν αρχίσει να πιέζουν τους προμηθευτές τους να διαφοροποιηθούν από τις κινεζικές γραμμές παραγωγής, που εδώ και πολλά χρόνια αποτελούσαν κόμβο για προσιτή και αξιόπιστη παραγωγή.
Η Google είναι ο προμηθευτής της πλατφόρμας λογισμικού Android που συναντάμε σε φορητές συσκευές (τηλέφωνα, ταμπλέτες) και όχι μόνο (Android TV). Παρόλο που το δικό της brand συσκευών Pixel δεν κατέχει μεγάλο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά ωστόσο παραμένει ένα σημείο αναφοράς στην αγορά των smartphone. Η τελευταία προσθήκη στην σειρά συσκευών Pixel έγινε το περασμένο φθινόπωρο όταν παρουσιάστηκε και το πρώτο «έξυπνο» ρολόι της εταιρείας, το Pixel Watch.
Latest News
Γιατί η Meta έπρεπε να «υποκλιθεί στον Τραμπ» πριν από την ορκωμοσία του
Η Meta έχει πολλά να διακινδυνεύσει, γι' αυτό και επαναπροσδιορίζει τη θέση της ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις - Τι κάνει τώρα με τον Τραμπ
Η Google αλλάζει τον τρόπο που μαθαίνουμε τις ειδήσεις – Τι είναι η λειτουργία «Daily listen»
Η Google δοκιμάζει μια νέα λειτουργία, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο ενημέρωσης των χρηστών.
Στη «Silicon Valley» της Ταϊβάν - Εκεί που χτυπά η καρδιά της τεχνολογίας
Το νέο επιστημονικό πάρκο εισφέρει το 6% του ΑΕΠ της Ταϊβάν - Στο Σίντσου έχουν εγκατασταθεί εκατοντάδες τεχνολογικές επιχειρήσεις
Η Τεχνητή νοημοσύνη κατά της φοροδιαφυγής - Το σχέδιο της ΑΑΔΕ
Η εφορία δημιουργεί ενιαίο προφίλ για κάθε φορολογούμενο - Οι άξονες του Στρατηγικού Σχεδίου
Οργή στη Nvidia για τους επικείμενους περιορισμούς Μπάιντεν στις εξαγωγές μικροτσίπ
Η Nvidia είναι ο κορυφαίος πωλητής των λεγόμενων επιταχυντών τεχνητής νοημοσύνης και θα επηρεαστεί από τα νέα μέτρα
«Ανεβαίνει» ο ανταγωνισμος ανάμεσα στη Blue Origin και τη SpaceX - Την Κυριακή η εκτόξευση του πυραύλου New Glenn
Με ύψος 30 ορόφων, ο New Glenn αποτέλεσε βασικό στόχο της Blue Origin και επιδιώκει να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από τον Falcon 9 της SpaceX
Αντίστροφη μέτρηση για το TikTok στις ΗΠΑ - Ο «τελικός» στο Ανώτατο Δικαστήριο
TikTok και ByteDance αμφισβητούν τον νόμο που υποχρεώνει την πώληση της πλατφόρμας έως τις 19 Ιανουαρίου ή το «λουκέτο»
Τα μεγαλύτερα έσοδα από το 1994 κατέγραψε το 2024 η TSMC
Οι μετοχές της TSMC που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν έχουν αυξηθεί κατά 88% τους τελευταίους 12 μήνες
Οι ΗΠΑ ξεκινούν έρευνα για την τεχνολογία «έξυπνης κλήσης» χωρίς οδηγό της Tesla
Οι αρχές θεωρούν ότι τα αυτοκίνητα της Tesla εξοπλισμένα με αυτό το λογισμικό έχουν προβλήματα αναγώρισης αντικειμένων και σταθμευμένων οχημάτων
Μια ακόμη από τις Big Tech, η Microsoft προσφέρει ενα εκατ. δολ. για την ορκωμοσία Τράμπ
Microsoft, Google, Meta και Amazon έχουν δώσει ή πρόκειται να συμβάλλουν. με ένα εκατ. δολ η κάθε μια, στο ταμείο για την ορκωμοσία Τράμπ