«Θολώνει» την εικόνα του ελληνικού τουρισμού η κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο, την ώρα που οι κλάδοι καταλυμάτων και εστίασης παρουσιάζουν άνοδο σε ό,τι αφορά τους τζίρους τους κατά τους πρώτους μήνες του 2023.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Καταλυμάτων (κλάδος 55 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Απρίλιο 2023 ανήλθε σε 293.556.877 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 29,7% σε σχέση με τον Απρίλιο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 226.419.931 ευρώ.

Το μυστικό για την επιστροφή του τουρισμού στα ρεκόρ

Από εκεί και πέρα, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης (κλάδος 56 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Απρίλιο 2023 ανήλθε σε 179.044.257 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 13,1% σε σχέση με τον Απρίλιο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 158.319.932 ευρώ.

Το ζήτημα με τη Μύκονο

Αξίζει να σημειωθεί ότι αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης (κλάδοι 55 και 56 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Απρίλιο 2023 ανήλθε σε 472.601.134 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 22,8% σε σχέση με τον Απρίλιο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 384.739.863 ευρώ.

Για τις Περιφερειακές Ενότητες με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2022 μεγαλύτερη από 1,0% , η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Απρίλιο 2023 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2022 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (60,1%) και η μικρότερη αύξηση (7,3%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου .

Ειδικά για την περιφέρεια της Μυκόνου ο τζίρος τον Απρίλιο ήταν 6,2 εκατ. ευρώ έναντι 5,8 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Οι ανταγωνιστές μας «ανοίγουν» την αγορά
Επιχειρήσεις |

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων

Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Επιχειρήσεις |

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025

Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025