Σε πτωτική τροχιά βρέθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τον τεχνολογικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ενώ οι επενδυτές αναμένουν κάποια μέτρα στήριξης της οικονομίας από τις κινεζικές αρχές.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκε των απωλειών στην περιοχή, σημειώνοντας πτώση περίπου 2% και παρασυρόμενος από τις μετοχές του τομέα της υγείας και της τεχνολογίας.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν επίσης πτώση, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,41% και τον Shenzhen Component να σημειώνει μεγαλύτερες απώλειες 1,16%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ήταν ο μόνος βασικός δείκτης στο “πράσινο”, καθώς ανέτρεψε τις προηγούμενες απώλειες και κέρδισε 0,75% μαζί με τον Topix, ο οποίος σημείωσε άνοδο 0,58%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,26%, με αποτέλεσμα να σπάσει το επταήμερο σερί ανόδου. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,7% και ο Kosdaq σημείωσε πτώση 1%.

Υποχώρηση των μετοχών της Alibaba

Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Alibaba υποχώρησαν πάνω από 4,5%, μετά την ανακοίνωση ότι ο Έντι Γου, ένας από τους συνιδρυτές της εταιρείας, θα αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο Ντάνιελ Ζανγκ – ο οποίος αποχωρεί για να επικεντρωθεί στην επιχείρηση cloud της Alibaba.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Νότιας Κορέας για τον Μάιο αυξήθηκε κατά 0,6% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από το 1,6% του Απριλίου. Έτσι, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 120,14, ελαφρώς χαμηλότερα από το 120,5 που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο.

Επίσης, το επιχειρηματικό κλίμα μεταξύ των μεγάλων ιαπωνικών κατασκευαστών παρέμεινε σε θετικό έδαφος για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, σύμφωνα με την έρευνα Tankan του Reuters.

Ο δείκτης μεταποίησης αυξήθηκε στο +8, υψηλότερα από το +6 που είχε καταγραφεί τον Μάιο. Την ίδια ώρα, ο μη μεταποιητικός δείκτης υποχώρησε ελαφρώς στο +24, κινούμενος κοντά στο υψηλό έτους του +25 που καταγράφηκε τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές