Σημαντικές στηρίξεις για την ανάκτηση των 1.270 μονάδων βρίσκει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους ξένους αναλυτές να επανέρχονται, ανανεώνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά assets. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,79% στις 1.275 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 50 εκατ. ευρώ.

Από τις 12:00 και μετά η αγορά έδειξε να ενεργοποιεί και πάλι τις αγοραστικές της δυνάμεις, βρίσκοντας σημαντικές στηρίξεις στους τίτλους που έκαναν τις μικροδιορθώσεις τους και βρέθηκαν με καλύτερα σημεία για τις εντολές τους. Άλλωστε ο παράγοντας που συνετέλεσε στο ανοδικό ράλι μέχρι στιγμής βρίσκεται ακόμα στο προσκήνιο. Και δεν είναι άλλος από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Λαζαράκου (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς): Σήμα για εισαγωγή ποντοπόρων ναυτιλιακών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Συγκριτική ανάλυση

Δεν πρέπει να αμελείται εξάλλου και η συγκριτική ανάλυση, που θέλει τη χώρα μας να αναμένεται να αποδώσει τα επόμενα έτη πολύ καλύτερα μακροοικονομικά μεγέθη, τουλάχιστον ως προς τις υπόλοιπες οικονομίες εντός Ευρωζώνης. Και μεγάλο μέρος των εισηγμένων εταιρειών παραδίδουν ισχυρά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα, ώστε να δικαιολογείται και η επενδυτική προτίμηση θεμελιωδώς.

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρά είναι τα κέρδη σε Aegean, Μυτιληναίο, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Alpha Bank, Σαράντη, Εθνική και Βιοχάλκο, ενώ θετικά κινούνται και οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Autohellas, Eurobank, Jumbo και ΟΤΕ. Από την άλλη, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy και Motor Oil είναι σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών