Σύμβαση αναστολής νομικών ενεργειών με τη διαχειρίστρια εταιρία doValue Greece (εκπροσώπου των συνεργαζόμενων τραπεζών) με καταληκτική ημερομηνία την 30/9/2023, με σκοπό την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή υπέγραψε η ΚΡΕ.ΚΑ Α.Ε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με  βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε, η εταιρία υποχρεούται στην καταβολή 150.000 ευρώ, από τα οποία έχει ήδη καταβάλει τις 100.000 ευρώ και αναμένεται να καταβάλει το υπόλοιπο μέχρι τις 14/7/2023.

ΚΡΕ.ΚΑ ΑΕ: Εξετάζονται εναλλακτικές για τη διευθέτηση των οφειλών

Η εταιρεία βιώνει τις  δυσκολότερες ώρες της στην μακρόχρονη επιχειρηματική της διαδρομή αναζητώντας λύση για τη διευθέτηση των τραπεζικών της οφειλών με στόχο να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας της και να αποφύγει τον εφιάλτη της πτώχευσης.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει στις αρχές Απριλίου πως έλαβε γραπτή ενημέρωση από την doValue ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις διαμόρφωσης και υποβολής πρότασης λύσης ρύθμισης ή οριστικής διευθέτησης των τραπεζικών οφειλών της Εταιρείας και ότι οι πιστώτριες τράπεζες επιφυλάσσονται να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες για την είσπραξη των απαιτήσεών τους.

Τα προβλήματα με τις οφειλές της εταιρείας κρεάτων δεν είναι πρόσφατα, αφού η ΚΡΕΚΑ δίνει μάχη εδώ και πολλά χρόνια για να ρυθμίσει τα τραπεζικά της δάνεια.

Τα οικονομικά αποτελέσματα

Τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία παρουσίασε τα οικονομικά της μεγέθη για το εννεάμηνο του 2022. Ειδικότερα, ανακοίνωσε κύκλο εργασιών ύψους 17,46 εκατ. ευρώ έναντι 16,50 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021, αλλά και διεύρυνση των προ φόρων ζημιών της σε 2,79 εκατ. ευρώ, από 1,99 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2021.

Οι τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας στις 30/9/2022 ανήλθαν σε 31,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις ανήλθαν σε 38,6 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά κατά 25,98 εκατ. ευρώ.

Στο δωδεκάμηνο του 2021, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 22,73 εκατ. ευρώ, έναντι 23,76 εκατ. ευρώ στη χρήση 2020, σημειώνοντας μείωση 4,3%.

Οι ζημιές προ φόρων ανήλθαν σε 4,13 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 3,85 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 7,1%, ενώ οι ζημιές μετά από φόρους διαμορφώθηκαν για τη χρήση του 2021 σε 3,68 εκατ. ευρώ από 3,55 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 3,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Καραμούζης – Αντωνόπουλος στον ΟΤ: Ο «εθνικός πρωταθλητής» στο ελαιόλαδο, η Μινέρβα και οι ελαιώνες στην Αργεντινή
Επιχειρήσεις |

Καραμούζης – Αντωνόπουλος στον ΟΤ: Ο «εθνικός πρωταθλητής» στο ελαιόλαδο, η Μινέρβα και οι ελαιώνες στην Αργεντινή

Τα σχέδια των Νίκου Καραμούζη και Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου πίσω από την εξαγορά των εταιρειών Λατζιμάς, Έλαια Σητείας και Olympian Green