Με τεράστια αποθέματα υπομονής, οι εμπλεκόμενοι στο Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφούν τις ρευστοποιήσεις. ΜΥΤΙΛ και ΑΡΑΙΓ σε νέα ιστορικά υψηλά

Δίχως υπερβολή, το ταμπλό δεν έχει υπάρξει καλύτερο στη σύγχρονη χρηματιστηριακή ιστορία.

Η υποστήριξη που έχουν τα περισσότερα χαρτιά, δεικτοβαρή και μη, από τις μεσο-μακροπρόθεσμες θέσεις είναι απίστευτη.

Η ανοδική τάση του 9μήνου συντηρείται, με την αγορά να κρατιέται αξιοπρεπώς ακόμα και σε συνθήκες που θα ευνοούσαν κάποιου είδους διόρθωση.

Αντ’ αυτού, βλέπουμε πολλούς τίτλους να καταγράφουν όλο αυτό το διάστημα συνεχώς νέα ιστορικά υψηλά (ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΤΕΝΕΡΓ, CENER κ,α.) ή πολυετή (ΟΠΑΠ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΒΙΟ κ.α.).

Κάτι που αποτελεί δείγμα του πόσο ζωντανό είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς το να μπαίνουν σοβαρά κεφάλαια ακόμα και σε τόσο “υψηλά” επίπεδα τιμών, δείχνει τις προσδοκίες για τη συνέχεια.

Όλα συγκλίνουν στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ώστε το σενάριο μιας αρνητικής έκβασης είναι έως και απίθανο, εξού και το αποτέλεσμα στο ταμπλό.

Διανύουμε την 31 στις τελευταίες 38 εβδομάδες, και εν όψει εκλογών στενεύουν ακόμα περισσότερο τα περιθώρια για μια σοβαρή διόρθωση.

Τουλάχιστον, θα υπήρχε λόγος να πουλήσουν κάποιοι, ώστε να μην έχουν χαρτιά στα χέρια του ςτην Κυριακή το βράδυ, και ..”από Δευτέρα βλέπουμε”.

Κι όμως, ούτε αυτό δεν συμβαίνει, τουναντίον συνεχίζονται οι αγορές.

Και οι εκθέσεις των αναλυτών για νέες, πολύ υψηλότερες τιμές στόχους σε τράπεζες, ΑΠΕ και πληροφορική συνεχίζονται.

Να υπενθυμίσουμε ότι μολονότι η επίσημη ετυμηγορία του S&P για την ευκταία ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αργει, μολαταύτα αφενός δεν αποκλείεται κάποια “έκτακτη” αξιολόγηση λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, αφετέρου αναμένουμε από scope στις αρχές του Αυγούστου μια πρώτη ένδειξη

ΥΓ: καλωσορίζουμε τη CENER στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση. Επάξια μπήκε.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής