Άλλη μία δικαστική διαμάχη έρχεται να προστεθεί στις ανοιχτές υποθέσεις για την Twitter, που έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την απόκτηση της εταιρείας από τον Ίλον Μασκ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, την προτεινόμενη συλλογική αγωγή κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο ο Μαρκ Σχόμπινγκερ, μέχρι πρότινος ανώτερος διευθυντής αποζημιώσεων της εταιρείας, που αποχώρησε τον προηγούμενο μήνα.

Twitter: Που θα επικεντρωθεί ώστε να προσελκύσει νέες επενδύσεις

Ο Σχόμπινγκερ αναφέρει ότι πριν και μετά την αγορά του Twitter από τον Μασκ πέρυσι, η εταιρεία υποσχέθηκε στους υπαλλήλους ότι θα λάμβαναν το 50% των μπόνους-στόχων τους για το 2022. Όμως οι πληρωμές αυτές δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, σύμφωνα με τους ενάγοντες, που κατηγορούν το Twitter για παραβίαση της σύμβασης.

Η απάντηση με το… poop emoji

Το Twitter, γνωστό και ως X Corp, δεν διαθέτει πλέον γραφείο σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης. Έτσι, όπως σημειώνει το Reuters, απάντησε σε αίτημα σχολιασμού της αγωγής με ένα emoji που απεικονίζει… περιττώματα.

Η δικηγόρος του Σχόμπινγκερ, Shannon Liss-Riordan, εκπροσωπεί πρώην εργαζόμενους του Twitter σε πολλές άλλες αγωγές και περίπου 2.000 ατομικές υποθέσεις διαιτησίας που απορρέουν από τις μαζικές απολύσεις που διέταξε ο Musk πέρυσι.

Οι κατηγορίες

Το Twitter σε αυτές τις υποθέσεις κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε την υποσχεθείσα αποζημίωση και ότι στοχοποίησε γυναίκες υπαλλήλους και εργαζόμενους με αναπηρίες. Η εταιρεία έχει αρνηθεί την ύπαρξη αδικημάτων.

Πολλοί ιδιοκτήτες, προμηθευτές και σύμβουλοι έχουν επίσης μηνύσει το Twitter για ληξιπρόθεσμες οφειλές, μερικές εκ των οποίων κληροδότησε στον Μασκ η προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας.

Το Twitter έχει επίσης μηνυθεί στο Delaware από τρία πρώην στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Parag Agrawal, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι αθέτησε τις υποχρεώσεις του να επιστρέψει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε νομικά έξοδα στα οποία υποβλήθηκαν ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα κυβερνητικών ρυθμιστικών αρχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή