![ΟΠΑ: Ολοκλήρωση 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/panelladikes.jpg)
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, διοργάνωσε και ολοκλήρωσε τον Τέταρτο (4ο) ετήσιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές Γ’ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ο οποίος ξεκίνησε το 2020 με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).
Στο φετινό Διαγωνισμό υπήρξαν περισσότερες από 900 συμμετοχές. Η Α’ Φάση πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2023 κι έγινε με εξ αποστάσεως μεθόδους. Η Β’ και τελική Φάση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, δια ζώσης, στο κεντρικό κτίριο του ΟΠΑ (Πατησίων 76) και συμμετείχαν 84 μαθητές/τριες που είχαν διακριθεί στην Α΄ Φάση του Διαγωνισμού.
Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό εξετάστηκαν στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου, αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και αναφορές που περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία.
Τα ονόματα των βραβευθέντων μαθητών/μαθητριών αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του Διαγωνισμού «ΕΡΜΗΣ», και εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα:
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Που θα φτάσει ο ρυθμός ανάπτυξης το 2025 – 2026; Οι εκτιμήσεις από 27 οίκους και οργανισμούς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot-greek_economy331-1024x600-1-768x450-1-2-1-600x352.jpg)
Που θα φτάσει ο ρυθμός ανάπτυξης το 2025 – 2026; Οι εκτιμήσεις από 27 οίκους και οργανισμούς
Η Focus Economics στις εκτιμήσεις της του Δεκεμβρίου 2024 και του Ιανουαρίου 2025 παρουσιάζει τις προβλέψεις για την ελληνική οικονομία από οίκους, τράπεζες και οργανισμούς
![Πιο αισιόδοξες οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία – Οι νέες προβλέψεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/ot_greece_economy1-2-600x352.jpg)
Πιο αισιόδοξες οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία – Οι νέες προβλέψεις
Οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις του Ιανουαρίου 2025 σκιαγραφούν μια βελτιωμένη εικόνα της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2024
![ΟΠΑ: Διοργανώνει Ημερίδα Ισότιμης Πρόσβασης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/Capture-91.png)
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Διοργανώνει Ημερίδα Ισότιμης Πρόσβασης
Η εκδήλωση θα εστιάζει στην ευαισθητοποίηση για τις αναπηρίες και τις μαθησιακές δυσκολίες
![Απομακρύνεται ο κίνδυνος ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία για το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_global_economy-600x474.png)
Απομακρύνεται ο κίνδυνος ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία για το 2025
Σύμφωνα με την Oxford Economics, οι επιχειρήσεις εκτιμούν ότι οι πιθανότητες για παγκόσμια ύφεση το 2025 βρίσκονται κάτω από 10%