Σε αρνητικά εδάφη παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων και της αναδίπλωσης σε χαμηλότερα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,54% στις 1.265,64 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 45 εκατ. ευρώ.

Το αρνητικό πρόσημο κυριαρχεί στην αγορά, με τις μικρές στηρίξεις να έρχονται από τα νέα ιστορικά υψηλά του Μυτιληναίου, αλλά και την άνοδο ολίγων τίτλων που εξακολουθούν να αποτελούν «στόχο» αγοραστών. Από την άλλη, οι τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να βρίσκονται σε ένα κανάλι αναταράξεων, παρά τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης που πήραν σήμερα από την HSBC, η οποία έδωσε και περιθώρια ανόδου έως και 48% στον κλάδο.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστρέφει σε διορθωτική τροχιά

Ανοδική τάση

Παρόλα αυτά, η ανοδική τάση του 9μήνου συντηρείται, με την αγορά να κρατιέται αξιοπρεπώς ακόμα και σε συνθήκες που θα ευνοούσαν κάποιου είδους διόρθωση. Και αυτό είναι ένα ελάχιστο δείγμα του πόσο ζωντανό είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς το να μπαίνουν σοβαρά κεφάλαια ακόμα και σε τόσο “υψηλά” επίπεδα τιμών, δείχνει τις προσδοκίες για τη συνέχεια.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, Πειραιώς και Quest βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων, ενώ σημαντικές είναι και οι απώλειες σε Βιοχάλκο, Autohellas, Jumbo, Eurobank, Ελλάκτωρ, Λάμδα και ΟΠΑΠ. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, ΔΕΗ, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Cenergy και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ θετικά οι ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Aegean, Motor Oil και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών