Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεγάλο προβάδισμα 21,1 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 39,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4% και το ΠΑΣΟΚ 10,5%.

Δημοσκόπηση: Μέχρι 43,5% η ΝΔ – Αυτοδυναμία με 162 έδρες σε επτακομματική Βουλή

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,8%, η Ελληνική Λύση με 3,4%, η Πλεύση Ελευθεριας με 3,3%, η Νίκη με 2,8%, οι Σπαρτιάτες με 2,2% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Στην εκτίμηση αποτελέσματος, η ΝΔ καταγράφει ποσοστά που φθάνουν μέχρι και το 43,8%, ενώ το «ταβάνι» για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνάει το 21,8%.

Στην ερώτηση για το πόσο βέβαιοι είναι για το κόμμα που θα ψηφίσουν, το 55% των ερωτηθέντων λέει «πολύ», το 28% «αρκετά», το 9% «λίγο» και το 6% «καθόλου».

Οι περισσότεροι δεν θα αλλάξουν κόμμα

Η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Alco, απάντησε θετικά στην ερώτηση αν σκοπεύει να ψηφίσει το ίδιο κόμμα που είχε ψηφίσει και το Μάιο, σε ποσοστό 81%.

Αντίθετα, το 13% απάντησε αρνητικά.

Υψηλή είναι η συσπείρωση των κομμάτων, καθώς το 95% των ψηφοφόρων της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου δηλώνει ότι θα ψηφίσει και πάλι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ακολουθούν, με 90% θετικές απαντήσεις, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ.

Το 86% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο θα το πράξουν και στις 25 Ιουνίου, ενώ το ποσοστό αυτό πέφτει στο 83% όσον αφορά εκείνους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.

Η πλειοψηφία πιστεύει πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα δίνει τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, σε ποσοστό 66%, ενώ το 22% λέει «όχι».

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες

Στην ερώτηση πόσοι «αλλάζουν» κόμμα, τις μεγαλύτερες απώλειες φαίνεται να τις καταγράφει η Ελληνική Λύση με 26%, η Πλεύση Ελευθερίας με 20% και το ΜέΡΑ25 με 16%.

Από τα μεγάλα κόμματα, όμως, η ΝΔ χάνει μόλις 1,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ένα 8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, της τάξης του 11%.

Τι ψήφισαν το Μάιο οι αναποφάσιστοι

Στην ερώτηση τι ψήφισαν τον Μάιο όσοι δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 14% απάντησε ΝΔ, το 11% ΣΥΡΙΖΑ, το 5% ΠΑΣΟΚ, το 3% ΚΚΕ, ενώ ένα 42% δεν απάντησε.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος