Στο γνώριμο εύρος της εβδομάδας κινήθηκε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, κλείνοντας όμως την εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο και αρκετή ρευστότητα, αναμένοντας και την επιβεβαίωση του σεναρίου των εκλογών της Κυριακής. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,45% στις 1.268,71 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 131 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εβδομάδας, η αγορά έκλεισε με πτώση 0,69%, ενώ στο επίκεντρο των διορθώσεων βρέθηκαν οι τράπεζες, με τον κλαδικό να σημειώνει απώλειες 3,62%.

Βαρίδια

Αν και η αγορά προσπάθησε να κινηθεί θετικά σήμερα, τα βαρίδια που υπήρξαν δεν άφησαν πολλά περιθώρια για τον τελικό απολογισμό της εβδομάδας, η οποία στιγματίστηκε περισσότερο από τις κατοχυρώσεις κερδών. Η αγορά έκανε τις τελευταίες κινήσεις της πριν τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα, με πολλές κινήσεις να έχουν πλέον μεγαλύτερο ορίζοντα. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η τακτική της κατοχύρωσης των κερδών της περιόδου μεταξύ των δύο εκλογών να έχει αναιρεθεί, δεδομένης και της ελκυστικότητας αυτών.

Ανθεκτικότητα

Η αγορά όμως έδειξε ανθεκτικότητα τις δύο εβδομάδες πριν τις δεύτερες εκλογές και διαχειρίστηκε τις διορθώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αυτό συνέβη την ώρα που το κλίμα διεθνώς δεν ήταν και τόσο υποστηρικτικό, επιβεβαιώνοντας ότι όταν η αγορά έχει εσωτερικούς καταλύτες, ακολουθεί τον δικό της δρόμο, με τους αγοραστές να δηλώνουν το «παρών» πολλές φορές για τη στήριξή της.

Παράλληλα, το rotation που συνέβη από τίτλο σε τίτλο και κλάδο σε κλάδο είναι υποδειγματικό, εξασφαλίζοντας την ομαλότητα των συναλλαγών. Ο γενικός δείκτης, έτσι, παρέμεινε γύρω από τα πρόσφατα επιτευχθέντα υψηλά 9ετίας, ενώ εντυπωσιακότερη είναι η εικόνα πολλών μετοχών επιμέρους, που βλέπουν συνεχώς νέα ιστορικά ή πολυετή υψηλά.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Βιοχάλκο ξεχώρισε με το +2,74% που κατέγραψε, ενώ σημαντικά ήταν τα κέρδη σε Alpha Bank, Σαράντη, Eurobank, Autohellas, Aegean και Cenergy. Θετικά έκλεισαν οιMotor Oil, Coca Cola, Λάμδα, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Τιτάν, Πειραιώς και ΟΤΕ, ενώ αρνητικά οι Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή. Η Εθνική έχασε 1,71%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών