
Απέρριψε σήμερα Παρασκευή το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ. Μάλιστα όπως τόνισε «θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη χρήση των υφιστάμενων πόρων, πριν ζητηθούν νέες εισφορές από τα κράτη-μέλη».
Η επικίνδυνη αποστολή της Ε.Ε. – Πώς θα «πρασινίσει» η αγροτική παραγωγή
Μιλώντας νωρίτερα στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση (ORF), ο Καρλ Νεχάμερ υπέδειξε το Ταμείο Συνοχής και το Ταμείο Ανασυγκρότησης, αλλά και τα περιθώρια εξοικονόμησης κεφαλαίων από την πλευρά της κυβέρνησης. Από την πλευρά της Επιτροπής πάντως επισημαίνεται ότι τα χρήματα των δύο Ταμείων έχουν ήδη δεσμευθεί και μπορούν να απαιτηθούν ανά πάσα στιγμή έως το τέλος της δημοσιονομικής περιόδου. Ο αυστριακός καγκελάριος επέμεινε ότι πρέπει να μελετηθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης των Ταμείων, κάνοντας λόγο για ένα ποσό που συνολικά ανέρχεται στα 480 δισ. ευρώ. «Θα ήταν καλό εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας παρουσίαζε πώς θέλει να ανακατανεμηθούν τα κονδύλια και μετά να δούμε εάν πράγματι λειτουργεί κατά τρόπο ο οποίος είναι ο καλύτερος δυνατός για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.», τόνισε.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε προχθές από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. να συνεισφέρουν επιπλέον σχεδόν 66 δισ. ευρώ στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο έως το 2027, προκειμένου να στηριχθούν οι πολιτικές για την Ουκρανία, τη μετανάστευση και τον ανταγωνισμό. Για την Αυστρία, αυτή η συνεισφορά μεταφράζεται σε 1,6 δισ. ευρώ, επιπλέον του ποσού που συνεισφέρει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. «Η Αυστρία, ως καθαρή συνεισφέρουσα της Ε.Ε., δεν μπορεί να συμφωνήσει σε αύξηση των πόρων», δήλωσε και ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Μάρκους Μπρούνερ.


Latest News

Η Amazon επενδύει στα εκπτωτικά events - Η ανατροπή με την Prime Day
Περίπου 189 εκατομμύρια καταναλωτές στις ΗΠΑ είχαν συνδρομή Amazon Prime τον Σεπτέμβριο του 2024

Οι 4 καταλύτες για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη - Ο «χρησμός» της Citi
Θετικά τα βήματα της Ευρώπης, αλλά προς το παρόν… υπάρχει επιφυλακτικότητα λέει η Citi

Αντισταθείτε στο πισωγύρισμα - Η προτροπή Σι στους CEO κορυφαίων πολυεθνικών
Ο Σι Τζινπίνγκ διατύπωσε προτροπές εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τις ΗΠΑ

Τζόρτζια Μελόνι: Δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα σε Ευρώπη ή Τραμπ
Η Τζόρτζια Μελόνι απέρριψε την ιδέα ότι η Ιταλία θα πρέπει να επιλέξει πλευρά μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης ως «παιδιάστικη» και «ρηχή»

Γιατί ο Τραμπ έχει βαλθεί να προσαρτίσει τη Γροιλανδία - Ο ορυκτός πλούτος και η στρατηγική θέση
Την Τετάρτη, ο Τραμπ επανέλαβε την επιθυμία του να αναλάβει τον έλεγχο της Γροιλανδίας, λέγοντας ότι θα το τραβήξει όσο χρειάζεται μέχρι να το πετύχει

Ποιοι ξέρουν τελικά τη Lululemon - Χαμηλές πτήσεις για την αγαπημένη των εφήβων
Από τον Καναδά στην Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, η Lululemon δεν μοιάζει να βρίσκεται πλέον στις πρώτες καταναλωτικές προτιμήσεις

Στα κάγκελα οι αμερικανικές αεροπορικές - Η αβεβαιότητα μειώνει τα ταξίδια
Οι αερομεταφορείς μείωσαν τη χωρητικότητα του τριμήνου Ιουνίου εν μέσω επιβράδυνσης της ζήτησης

Γη και ύδωρ αξιώνει ο Τραμπ από την Ουκρανία, αποκλείοντας την Ευρώπη - Τι ζητάει
Το δικαίωμα πρώτης προσφοράς στις επενδύσεις της Ουκρανίας διεκδικούν οι ΗΠΑ - Δεν θέλει άλλους στο παιχνίδι ο Τραμπ

Αρνητική πρωτιά της Ελλάδας - Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην παραοικονομία
Η πρωτιά της Ελλάδας στην παραοικονομία - Δείτε τον αναλυτικό πίνακα και τα στοιχεία για όλες τις χώρες της ΕΕ

Ακόμη και κρατική επιχορήγηση 14.000 δολαρίων δεν πείθει τους Νοτιοκορεάτες να παντρευτούν
Τα ραντεβού που χρηματοδοτούνται από το κράτος στην Νότια Κορέα έχουν γίνει φαινόμενο σε μια χώρα με χαμηλότατα ποσοστά γονιμότητας.