Ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα οδηγήσει σε επιβεβαίωση για το αν η 9μηνη ανοδική τάση είχε λογική.

Με μεγάλη αγωνία θα περιμένουμε να δούμε αν τελικά η Νέα Δημοκρατία θα κυριαρχήσει.

Κι αυτό, διότι ένα καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα θα αρέσει στους επενδυτές.

Κι όχι μονο στους ήδη εμπλεκόμενους, αλλά και στους δυνητικούς, εστιάζοντας στα κεφάλαια που ΘΑ μπορούν να μπουν μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Εξάλλου, όλοι οι αναλυτές συγκλίνουν αφενός στο ότι η Ελλάς έχει μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάκαμψης, αφετέρου ότι αφορά σε έναν από τους καλύτερους επενδυτικούς προορισμούς.

Η επενδυτική προτίμηση έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις, καθώς και μόνο στην ιδέα ότι θα μπούμε μετά από 13 έτη στα μεγάλα σαλόνια, το Χρηματιστήριο είδε υπεραποδόσεις (υψηλά 9ετίας στον Γενικό) και μάλιστα επι μέρους πολλές μετοχές έκαναν αδιανόητες πορείες.

Προσέτι, το γεγονός ότι ο Δείκτης τερματίζει ακόμα και την τελευταία ημέρα πριν την “κρίσιμη” αναμέτρηση σε τόσο υψηλά επίπεδα, χωρίς καμία διάθεση κατοχύρωσης κερδών ή και αμυντικής ρευστοποίησης, υποδεικνύει ότι η αγορά δίνει τεράστιες πιθανότητες στη συνέχιση του ανοδικού σεναρίου, απότοκο της πολιτικής σαφήνειας που θα προκύψει.

Η εβδομάδα μπορεί να έκλεισε αρνητική, όμως ήταν μόλις η 3η πτωτική στις τελευταίες 14 και η μόλις  8η στις 38.

Και, εδώ που τα λέμε, εβδομαδιαίες απώλειες 0,6% δεν είναι και κάτι αξιόλογο.

Από την άλλη, ακόμα και εν μέσω διστακτικότητας, πολλές μετοχές συνέχισαν να καταγράφουν νέα υψηλά, είτε 52 εβδομάδων, είτε πολυετή, είτε και ιστορικά.

Έτι περαιτέρω, η ανθεκτικότητα στο ταμπλό και η απορρόφηση της προσφοράς, προσθέτουν πόντους.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής