
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε σήμερα με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Ρωσία, όπου μισθοφόροι της Wagner κατευθύνονται προς τη Μόσχα αφότου κατέλαβαν νωρίτερα μια πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Οι ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στη Ρωσία. Επιβεβαίωσαν επίσης την ακλόνητη υποστήριξή τους στην Ουκρανία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ρωσία και θα διαβουλευθεί με τους συμμάχους
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημερώθηκε από τους συμβούλους Εθνικής Ασφαλείας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία, ενώ θα εξακολουθήσει να έχει τακτική ενημέρωση στη διάρκεια της ημέρας, υπογραμμίζει ο Λευκός Οίκος.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, επικοινώνησε με ομολόγους του από τα κράτη-μέλη της G7, ανέφερε νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο αμερικανός ΥΠΕΞ είχε επίσης επικοινωνία με τον τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, όπως έγινε γνωστό από πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η ανταρσία της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων Wagner φέρνει τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη πρόκληση από τότε που ανήλθε στην εξουσία, πριν από 23 χρόνια.
Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας χαρακτήρισε «προδοσία» τις ενέργειες της Wagner, διαμηνύοντας πως όποιοι πήραν τα όπλα εναντίον του ρωσικού στρατού θα τιμωρηθούν.
Ο Μπλίνκεν
Νωρίτερα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως είχε συνομιλίες σήμερα Σάββατο με τους ομολόγους του της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης λίγο μετά αφότου έγινε γνωστό ότι οι μαχητές της Wagner ανέλαβαν τον έλεγχο ορισμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη νότια Ρωσία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν σε στενό συντονισμό με τους Συμμάχους και τους εταίρους τους καθώς η κατάσταση συνεχίζει να είναι σε πλήρη εξέλιξη», έγραψε ο Μπλίνκεν σε ανάρτησή του στο Twitter.
Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ από το Ιόνιο έως το Ταίναρο - Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει
Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Αδειάζει η Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση

Η Nissan σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Πέρυσι, η Nissan παρήγαγε σχεδόν 525.600 οχήματα στις ΗΠΑ αρκετά μακριά απο τη δυνατότητα του ενός εκατομμυρίου που έχουν οι εγκαταστάσεις της

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπάρα πρωτεΐνης
Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για την ανάκληση προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε γλουτένη, ενώ στη συσκευασία αναγράφεται ότι είναι «χωρίς γλουτένη»