Σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, μία νέα πρώτη ύλη, η οποία μπορεί να μπει στο τηγάνι και να εξοικονομήσει χρήματα, κερδίζει σε δημοτικότητα μεταξύ των Κινέζων χρηστών του διαδικτύου. Αυτή η πρώτη ύλη είναι οι πέτρες.
Τα βίντεο με σεφ που φτιάχνουν τηγανητές πέτρες είναι η τελευταία τάση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένα δείχνουν σεφ να τηγανίζουν βότσαλα με σκόρδο και τσίλι σε πολυσύχναστες νυχτερινές αγορές, ενώ άλλα απεικονίζουν βουκολικές σκηνές με χωρικούς να μαγειρεύουν φρεσκοψαρεμένες πέτρες σε μια όχθη ποταμού.
Το Tik Tok και το Instagram έγιναν οι «βασιλιάδες της ενημέρωσης» για τους νέους
Δείτε το βίντεο
Μιλάμε για τρέλα;
Όπως και να έχει, το πιάτο, γνωστό ως suodiu (ρουφήξτε και πετάξτε), έχει αναβίωση, τουλάχιστον σε βίντεο με ανθρώπους που κάνουν πλάκα σε ανυποψίαστους φίλους. Ενώ ορισμένοι διαδικτυακοί σεφ επιμένουν ότι πρόκειται για ένα νόστιμο πιάτο, άλλα βίντεο δείχνουν ανυποψίαστους θαμώνες να φτύνουν τις πέτρες με τρόμο.
Ένα βίντεο με σχεδόν 800.000 προβολές δείχνει έναν σεφ να προσφέρει μια μερίδα suodiu για 16 γιουάν (1,74 λίρες), το οποίο κάποιοι είπαν ότι είναι ακριβό αν σκεφτεί κανείς ότι τα συστατικά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.
Δείτε το βίντεο
Ιστορικό πιάτο
Το πιάτο λέγεται ότι χρονολογείται από εκατοντάδες χρόνια, όταν οι βαρκάρηδες στην αποκλεισμένη από την ξηρά επαρχία Χουμπέι ξέμεναν από ζώα και λαχανικά ενώ ταξίδευαν κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ και έτσι στράφηκαν στα ορυκτά. Όπως είναι φυσικό, σύμφωνα με μια ιστορία του πιάτου, η δημοτικότητά του μειώθηκε μετά την οικονομική ανάπτυξη και την έλευση μηχανοκίνητων σκαφών στο Χουμπέι, μειώνοντας τις πιθανότητες οι βαρκάρηδες να μείνουν χωρίς προμήθειες.
Το πιάτο συνδέεται επίσης με τον λαό Tujia, μια εθνοτική μειονότητα που κατάγεται από την οροσειρά Wuling που εκτείνεται στα σύνορα των Hubei, Hunan και Guizhou.
Σύμφωνα με ένα ιστολόγιο τροφίμων, οι πέτρες του ποταμού έχουν μια φυσική γεύση ψαριού που ενισχύεται όταν τηγανίζονται σε υψηλή θερμοκρασία.
Όποια κι αν είναι η γαστρονομική τους ελκυστικότητα, πολλοί άνθρωποι δεν πείθονται. Κάποιοι έχουν επισημάνει τους κινδύνους πνιγμού.
Ένας άλλος σχολιαστής προβλέπει ότι η επόμενη διατροφική τάση θα είναι ένα συστατικό που είναι πιο εύκολο να καταπιεί κανείς: Η λάσπη.
*Με στοιχεία από theguardian.com
Πηγή: in.gr
Latest News
Οι μαθητές μαθαίνουν για τους φόρους
Μαθήματα φορολογικής συνείδησης στα σχολεία - Τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθεί στην Α’ τάξη του Λυκείου το νέο μάθημα Οικονομικών
Στην «ουρά» πάνω 8.000 για «Χρυσή Βίζα» - Δέλεαρ οι τιμές των ακινήτων [γραφήματα]
Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την Χρυσή Βίζα - Πού έχει δοθεί παράταση
Αντίστροφη μέτρηση για την τακτοποίηση οφειλών στους δήμους
Αιτήσεις για τις οφειλές στους δήμους μέχρι 31 Ιανουαρίου - Ποιοι κερδίζουν «κούρεμα» προσαυξήσεων έως 95%
ΠΑΣΟΚ: Τροχονόμος συμφερόντων η κυβέρνηση – Όχι άλλες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί πέντε χρόνια αδυνατεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια», λέει το ΠΑΣΟΚ
Ένας σεΐχης, ένας μεγιστάνας και ένας διπλωμάτης «μαγείρεψαν» τη συμφωνία Χαμάς - Ισραήλ
Σύμφωνα με τους New York Times αυτό που «απελευθέρωσε» τη συμφωνία Χαμάς - Ισραήλ ήταν η απίθανη συνεργασία δύο προσώπων
Προεδρική εκλογή: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν για τις… κεντροαριστερές ψήφους
H «τύχη» των προτάσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Ποια θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους
«Το σκάνε» οι κάτοικοι της Ουάσιγκτον ενόψει της ορκωμοσίας Τραμπ
Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της Ουάσιγκτον που δεν επιθυμούν να είναι στην πόλη την ημέρα πραγματοποίησης της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ
Φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας στη Λάρισα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Υπέρ της υποψηφιότητας Τασούλα για ΠτΔ ο Κικίλιας
Όπως σημείωσε ο υπουργός η επιλογή προσώπου από άλλη παράταξη συνέβαινε λόγω ανάγκης από τα κόμματα, υπό το φόβο πτώσης της κυβέρνησης
Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Ο συμβιβασμός και το ρίσκο
Η προεδρική εκλογή – Η παραταξιακή στρατηγική – Το τέλος της συναίνεσης