Τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως είχε νωρίτερα ο τούρκος ομόλογός του, Ταγίπ Ερντογάν, μετά και τις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Ρωσίας και την ανταρσία της Wagner υπό τον ηγέτη της Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Ερντογάν προέτρεψε τον Πούτιν «να ενεργήσει με κοινή λογική», , όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η τουρκική προεδρία το Σάββατο, λίγες ώρες μετά την ένοπλη ανταρσία των μισθοφόρων της ιδιωτικής εταιρείας που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον πόλεμο της Ουκρανίας και ειδικά στη μάχη για την κατάληψη της Μπαχμούτ.

Wagner: Ποια είναι η μισθοφορική ομάδα που στράφηκε εναντίον του Κρεμλίνου

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στη Ρωσία και ο Ερντογάν διαμήνυσε στον Πούτιν ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν από μέρους της για να βοηθήσει στην επίτευξη ειρηνικής επίλυσης της κρίσης στη Ρωσία.

Ιράν: Να τηρηθεί ο νόμος και η τάξη

Το Ιράν υποστήριξε από τη μεριά του «την τήρηση του νόμου και της τάξης στη Ρωσική Ομοσπονδία» και θεωρεί ότι τα τελευταία γεγονότα «αποτελούν εσωτερικό ζήτημα της Ρωσίας».

Τα ιρανικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν την παραπάνω δήλωση, επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του υπουργείου των Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα