To ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές στην Ρωσία, λαμβάνοντας συνεχή ενημέρωση για τις εκεί εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η ανταρσία της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, ενώ η Μόσχα τον κατηγορεί για απόπειρα πραξικοπήματος και ετοιμάζεται για σύγκρουση με τις δυνάμεις της Wagner.

Γερμανία: Προειδοποιεί τους τουρίστες να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους προς το κέντρο της Μόσχας

Ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στο Ροστόφ, μία στρατηγικής σημασίας πόλη στη βορειοανατολική άκρη της Μαύρης Θάλασσας, στην Αζοφική Θάλασσα, είναι δύσκολη.

Παράλληλα, ο Ρώσος ηγέτης κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε ρωσικές περιοχές – μεταξύ των οποίων και το Ροστόφ – όπου είχε κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης το 2022.

Τι δηλώνουν ΝΑΤΟ και ΕΕ

Το NATO «παρακολουθεί την κατάσταση» στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας μέσω email.

Η εκπρόσωπος Οάνα Λουνγκέσκου δεν σχολίασε περαιτέρω.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, βρίσκεται σε επαφή με τους ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7 μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία.

Ειδικότερα, ο κ. Μισέλ ανέφερε με ανάρτησή του στο τουίτερ:

«Παρακολουθώντας στενά την κατάσταση στη Ρωσία καθώς εξελίσσεται. Είμαστε σε επαφή με τους ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7. Αυτό είναι ξεκάθαρα ένα εσωτερικό ρωσικό ζήτημα. Η υποστήριξή μας για την Ουκρανία και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ακλόνητη».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος